Denizli Doğa Yürüyüş Grubu Üyesi 50 kişi, hafta sonu Çal'da doğa yürüyüşü yaparken; Salçuklu dönemine ait birçok eseri görme fırsatı yakaladı.

Denizli Doğa Yürüyüş Grubu Üyesi 50 kişi, Kocaköy Mahallesi'nde bir araya geldi. Selçuklu dönemi yapılarından Kırık Minare güzergahı ve yine aynı döneme ait yapılardan Hançalar Köprüsü'nden geçen grup, 15 kilometrelik yürüyüş boyunca Kocaköy, Süller ve Hançalar'ı kat etti. MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, topluluğa Çal Kumral Mesireliğinde kahvaltı verdi.

Başkan Akcan, "İlçemiz tarihi ve doğal güzelliğiyle dağcıları çekiyor. Kanyon, antik kent, Adıgüzeller Barajı'nın kuşbakışı muhteşem görüntüsü, dört mevsim doğal güzelliğin olduğu Çal'a; çeşitli gruplar gelerek, doğa yürüyüşü düzenliyor" dedi.

Yürüyüş grubu son olarak, Hançalar Mahallesi'ne yürüdü. Başkan Fethi Akcan'la burada Harmandalı Zeybeği oynayan gruba, çeşitli ikramlar yapıldı.

Topluluk adına konuşan Hüseyin Şahin Özel, "Roma dönemi ve Selçuklu dönemi yapılarının olduğu, muhteşem doğal güzelliklerin bulunduğu Çal'da dağcılar olarak keyifli bir gün geçirdik. Belediye Başkanı Fethi Akcan'ın yakın ilgisi sayesine dağcılar bölgeye ziyaretlerini sürdürecektir. Bu yürüyüşler Çal'ın tanıtımına da önemli katkı sağlıyor" dedi.

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim