Denizli Haber - Çal’ın yöresel ürünlerini www.calgarasi.com.tr isimli alışveriş sitesinden ve ilçe merkezindeki satış merkezinden sürdüren Çal Kadın Kooperatifi’nin çalışmaları ses getirmeye devam ediyor. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar eski bakanlarından, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu, kooperatife ve Başkan Akcan’a övgüler yağdırdı. Başkan Akcan ile makamda uzun süre sohbet eden Ramazanoğlu, daha sonra Kadın Kooperatifi’ne geçerek ürünleri inceledi, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“ÜRETEN KADINLARI VE BAŞKANI KUTLUYORUM”

Sema Ramazanoğlu, Çal’ın üreten kadınları ile Başkan Akcan’ı girişimlerinden dolayı kutladığını söyledi. Ramazanoğlu, Çal’daki çalışmaları yakından takip ettiğini vurgulayarak, “Başkan Akcan’ın Çal’da ikinci dönemi. Her geldiğimde yeni bir çalışma, yeni bir motivasyon görüyorum. Kadınların üretmesi, ekonomiye katkı da bulunmaları adına verdikleri çalışmalar da taktire şayandır. Bu kooperatifin oluşması için öncülük yapan Başkan Akcan’ı ve başkanlarına güvenip üretime katılan, Çal’ın yöresel ürünlerini satarak istihdam ve ekonomiye katkıda bulunan kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Çal Garası, artık bir marka olmuş. Kısa sürede adından söz ettirmeyi ve kendini tanıtmayı başaran Çal Kadın Kooperatifi’nin yakın zaman da uluslararası pazarlara yelken açmasını, yani ihracat gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bunun için de biz elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

AKCAN; “ÇAL, BEREKETLİ YIL GEÇİRİYOR AMA..”

Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’ın bu yıl bereketli bir yıl geçireceğini, çünkü insanların ürettiğini söyledi. Akcan, “Mazot, gübre ve diğer girdilerin yüksek olmasına rağmen, Çal ilçemiz var gücüyle üretmeye devam ediyor. Çiftçinin ürünleri de hak ettiği değerde satılırsa herkes mutlu olacak. Tarım kenti Çal’da en önemli sorun tarımda girdi maliyetlerinin çok yüksek olmasıdır. Tarım ürünleri de hak ettiği değerden satılırsa yaşanan mağduriyet giderilmiş ya da en aza indirilmiş olacaktır. Kadın Kooperatifi’nde sistem sağlıklı bir şekilde işlemeye başladı. Ürünlerin temini, yapımı, ambalaj ve satışta şu an sorun yaşamıyoruz. Evinde yöresel ürünler üreten her kadınımız, kooperatifimize üye olarak satışını yapabilir. Kadınlarımızın verdiği emeklerin hak ettiğini bulması için çabalıyoruz. Bunun için de ilk hedefimiz ihracattır” diye konuştu.

Ramazanoğlu, Çal’dan ayrılırken yaptığı açıklamada; Başkan Akcan’ı kardeş gibi gördüğünü sözlerine ekleyerek, “Başkanlık geçer, siyaset geçer ama muhabbet bakidir. Kardeşim Fethi Akcan ve O’nun hemşehrileri için her zaman elimden geleni  yapmaya devam edeceğim” sözünü verdi.

Editör: TE Bilişim