LGS’ de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Denizli’nin Çal ilçesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Kübra Su Fırtına, Fenerbahçeli olduğunu söyleyerek, hedefini Galatasaray Lisesi olarak açıkladı. Başarılı öğrenciyi evinde ziyaret eden Çal’ın MHP li Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kübra Su’ya altın taktı, arasında Nutuk’unda bulunduğu çok sayıda kitap ile Türk Bayrağı hediye etti. Akcan, Çallı çocukların başarısını Çal Garası üzümü ile Çal pekmezine bağladı.

LGS’de iki Çallı birinci oldu. Denizli merkezde ikamet eden Mehmet Salih Başkavak ve Çal’ın Akkent mahallesinde oturan Kübra Su Fırtına, Çal’ın gururu oldular.

“EN İYİ KARİYER İNSAN OLMAK”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, MHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Sema Meral ile birlikte Kübra Su Fırtına’yı Akken mahallesindeki evinde ziyaret etti. Akcan, “LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan yavrumuz Kübra Su Fırtına, hepimizin gururu oldu. Kübra Su’nun gururunu yaşarken, Denizli merkezde ikamet eden ve Çallı olan Mehmet Salih Beşkavak’ın da birinci olduğunu öğrenince gururumuz ikiye katlandı. En iyi kariyer insan olmaktır. Başarılı öğrencilerimizin ülkesine, ailesine, insanlığa yararlı bireyler olacağını düşünüyorum. Çal’ın üzümü ve pekmezini tüketen çocuklarımız zeki oluyor. Benim de önerim, çocuklarımız bol bol Çal üzümü ve Çal pekmezi tüketsin. Gazlı içeceklerden uzak dursun. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, geçtiğimiz yüz yılın başında gösterdiği hedef ’Muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktır.’ Bu hedefi de çalışkan Türk gençleriyle başarabiliriz. Evlatlarımızın varlıkları Türkiye’ye ve insanlığa armağandır. Onlardan beklentimiz büyüktür. Kübra Su kızımızı ve Mehmet Salih oğlumuzu bir kez daha kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Çal Belediye Başkanı olarak üniversite hayatları da dahil üzere yavrularımızın yakın takipçisi olacağım” diye konuştu.

“ÖNCE GALATASARAY SONRA TIP FAKÜLTESİ”

Babası Yahya Fırtına’nın minareci ustası annesi Hatice Fırtına’nın ise ev hanımı olduğunu söyleyen Kübra Su Fırtına, Galatasaray Lisesi’ni tercih edeceğini söyleyerek, Başkan Akcan’ı haklı çıkaran açıklama yaptı. Çocukluğundan buyana bol bol üzüm ve ceviz yediğini söyleyen Kübra Su, “Fenerbahçe taraftarıyım. Galatarasay Lisesini tercih edeceğim. Galatasaray olmazsa tercihim Ankara Fen Lisesi olur. Uzun vadede hedefim Tıp Fakültesi’ni kazanıp başarılı bir doktor olmak. Ziyareti ile beni ve ailemi onurlandıran Belediye Başkanımız Fethi Akcan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim