DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Aşağıseyit Mahallesi’nde 4 Temmuz tarihinde kamp kuran karavancılar ilçeden ayrıldı. Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Karavan ve çadır turizmi tuttu, sıra da kültür ve ekolojik turizm var” dedi.

Çal Belediyesi 5 yıl önce turizm konusunda çalışmalar başlattı. Bu çalışmalara Karavan kulübü de destek verdi. Her yıl Temmuz ayında Çal’a gelen karavancılar, 4 ile 7 gün arasında kamp yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Çal’ın Aşağıseyit Mahalllesi’ne gelen karavancılara her yıl olduğu gibi bir grup çadırcı ile kaplumbağa otomobil sürücüleri eşlik etti. Çok sayıda karavancı ve çadırcılar bugün ilçeden ayrıldı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, karavan ve çadır turizmi için ilçe de 4-5 nokta bulunduğunu söyleyerek, turizme kazandırmak istedikleri ilçede hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini söyledi. Akcan, “Karavan ve çadır turizmi tuttu, sıra da kültür ve ekolojik tarım var. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Tarım kenti Çal’ı turizme kazandırmak için ciddi çalışmalarımız var. BU çalışmaların semeresini önümüzdeki yıllarda alacağız. İlçemize gelen tüm karavancılara bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim