Denizli’nin Çal ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakının Çal Belediye Başkan adayı Fethi Akcan, seçim çalışmalarını sürdürürken, bir gazeteci ile arasında yaşanan diyalog, gündeme damga vurdu. Gazeteci, “Makam arabanızı hiç görmedik, neden kullanmıyor sunuz?” diye sordu. Akcan ise, “Seçim çalışmalarında ve özel işlerimde asla makam arabasını kullanmam. Milletin bir kuruşunu seçim çalışmalarında harcayamam” cevabını verdi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, son olarak Ortaköy mahallesine giderek, vatandaşlar ile bir araya geldi. Akcan, belediyenin çalışmaları ve yeni dönemdeki projeleri hakkında bilgi verdi, “2014’te Belediye Başkanı olduğumda 1994 model bir otomobilim ile bir evim vardı. Kimseye borcum yoktu. Biz, şah ve şöhret için, para kazanmak için bu göreve talip olmadık. Allah’a şükür, belediye başkanı olmadan önce işlerimiz iyiydi. 5 yıldır belediye başkanıyım, yine bir evim ve 2014 model bir otomobilim var. Otomobilin 35 bin TL kredi borcunu ödüyorum. Kimseye verilmeyecek hesabım yok. Ekibimle birlikte gece-gündüz Çal için mesai yapıyoruz. Biz zaten milletimizin hizmetkarı olmak için yola çıkmıştık, Elhamdülillah hizmetkar olmaya devam edeceğiz” dedi.

MAKAM OTOMOBİLİ SORUSUNU YANITLADI

Akcan, Ortaköy’de vatandaşlar ile bir araya geldikten sonra basın mensuplarıyla sohbet etti. Bir basın mensubu, “Biz başka belediye başkanlarının çalışmalarını da takip ediyoruz. Sizin, makam otomobilinizi hiç görmedik, neden kullanmıyor sunuz?” diye sordu. Akcan ise bu soruya, “Ben, 5 yıldır makam otomobilini asla özel işlerimde kullanmadım. Seçim çalışmalarında asla kullanmam. Çünkü, seçim kampanyası benim özel işim, belediyenin işi değil ki; Makam otomobilini kullanayım. Milletin ve devletimizin bir kuruşunu seçim çalışmaları için harcayamam. Allah, kursağımızdan haram ya da haksız bir lokma geçmesini nasip etmesin” cevabını verdi.

Editör: TE Bilişim