Denizli Haber - TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri Başkan Fethi Akcan’ı makamında ziyaret etti. Akcan, başta Çal kısık Kanyonu olmak üzere turizm ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Akcan, “Hayallerimiz büyük. Çal’a doğa yürüyüş yolları, şarap tadım yerleri, oteller yapılması için çalışıyoruz. Çin’den Türkiye’ye, Türkiye’den Çin’e uçuş yapan uçaklarda Çal şarabı ikram edilmesi için girişimler başlattık. Tarihi yerlerimiz, doğal güzelliklerimiz, şarabımız, üzümümüz, yöresel ürünlerimiz ve kanyonumuz ile turizmin gözde yerlerinden olmaya hazırız. Çal’ın geleceği için uğraşıyoruz. Bacasız sanayinin Çal’a gelmesi gerekiyor. Şarabı, üzümü ve doğal güzellikleri ile Çal özel bir yer. Sahip olduğumuz değerlerin işlenmesi gerekiyor, biz de işlemeye başladık. Gelecek 10-15 yıl içinde 300-350 bin turistin Çal’ı ziyaret etmesini hayal edip hedefliyoruz” diye konuştu.

“TURİZMDE YÜKSELEN TRENDE, ÇAL ÇOK UYGUN BİR YER”

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu ise, yaratıcı turizmin dünyada yükselen bir trend olduğunu, turistlerin artık gittikleri bölgelerde yerel kültürle bütünleşmek istediğini söyledi. Köseoğlu, “Dünya’da artık yaratıcı turizm çok ilgi görüyoruz. Bu modelde turistler gittikleri yörenin insanları ve kültürü ile bütünleşiyor. Yaratıcı turizmde başarılı olmak için kültürel değerlerini koruyan kentler bir adım önde olacak. Çal, yükselen trende oldukça uygun bir yer. Çal, Buldan, Tavas, Güney, Acıpayam gibi ilçelerimizin turizm rotasının içine girmesi gerekiyor. Çal’da başarılı çalışmalar oluyor. Biz de yakından takip ediyoruz. Pamukkale turizm için önemli. Ancak, Pamukkale günü birlik turizmden kurtulmalıdır. Bunun için de ilçelerimizi işin içine katmak gerekiyor. Çal Kısık Kanyonu bir an önce tamamlanmalıdır” dedi.

“ÇAL, TURİZMİ ÇİN BAKİR BİR YÖRE”

Turan Köseoğlu, Denizli’de 62 turizm seyahat acentası olduğunu, bu acentaların çoğunun Denizli’nin değerlerini tam olarak bilmediğini sözlerine ekleyerek, “Yakın bir gelecekte tüm seyahat acentalarının yetkilileri ile Çal’a ziyaret etmeyi planlıyoruz. Çal, turizm için bakir bir yöre. Türk turizmine büyük katkısı olacak. Fransa’da ödül alan Başkan Fethi Akcan’da bu konuda vizyon sahibi. Çalışmalarını taktir ediyoruz” yorumunda bulundu.


 


 

Editör: TE Bilişim