Denizli'nin Çal İlçesi'nde uyuşturucu kullandığı için bir gencin hayatını kaybetmesinin ardından uyuşturucu ve sigaraya karşı sürdürdüğü mücadeleye ağırlık veren Çal Belediyesi, 156 çocuğa lisans çıkartarak Çal Belediyespor alt yapısına kazandırdı. MHP'li Başkan Fethi Akcan, "Uyuşturucu ve sigarayla mücadelede en etkili yolun spor olduğunu gördük" dedi.

 Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal'da uyuşturucu nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybettiğini söyleyerek kolluk kuvvetlerinin tedbirlerine karşın uyuşturucu satışlarının engellenemediğini, bu nedenle çocukları bu bağımlılıktan uzak tutmak için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. "Çal uyuşturucu yüzünden bir evladını kaybetti, başka can kaybetmek istemiyoruz" diyen Başkan Akcan, çocukların kötü alışkanlıklara bulaşmasının ne kadar kolay olduğunu hatırlattı. Bazı uyuşturucuların sigaradan bile ucuz olduğunu, uyuşturucu kullanma yaşının 11-12'ye kadar düştüğünü açıklayan Akcan, "Göreve geldiğimiz 2014 yılı Mart ayından itibaren, Çal'daki çocuklarımızı uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışma başlattık. Öncelikle 2'nci amatöre düşmüş ve kapısına kilit vurulmuş olan Çal Belediyespor'u hemen şampiyon yapıp, birinci amatör kümeye çıkardık. Bu sezon da grupları namağmup tamamladık, play-off'a kaldık. Şampiyon olup Bölgesel Amatör Lig'e çıkacağımıza inanıyoruz. Şu ana kadar ilçedeki 156 çocuğu Çal Belediyespor alt yapısına kazandırıp, lisanslı futbolcu yaptık. 11 ile 17 arasındaki çocuk ve gençlerin antrenmanlarını antrenör ve Beden Eğitimi öğretmenleri yaptırıyor" dedi.

 Çal'da kurumlar ve mahalleler arası futbol turnuvası düzenlediklerini, şimdi de 7 kadın, 16 erkek takımının katılımıyla voleybol turnuvası düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Fethi Akcan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Esrar, uyuşturucu hap maalesef Türkiye'nin her köşesinde satılıyor ve kolay temin ediliyor. Uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıklarla mücadele etmenin en etkili yolunun spor olduğunu gördük. Biz, futbol ve diğer spor branşlarıyla uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklara karşı mücadelemizi geri adım atmadan sürdüreceğiz. Şu anda 156 çocuğumuz futbol oynuyor, düzenli antrenman yapıyor ama bu sayı yakında daha da artacak. Futbolda kısa sürede başarıya ulaştık. Voleybol, basketbol, kros gibi sporlara da çocuklarımızı teşvik edeceğiz" diye konuştu.

 

 Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim