Denizli’nin Çal ilçesinde üzüm bağlarında hummalı çalışma başladı. Sofralık üzümlerin bir bölümü kurutulmak için serilirken bir bölümü de pazarlarda satılıyor. Şaraplık üzümlerden Çal Karası cinsi üzüm hasadı başlarken, şaraplık üzümlerin diğer türlerinin kesimine Eylül ayı sonunda başlanacak. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, üzüm bağlarında tempolu çalışma döneminin başladığını belirterek, “Hafta sonu Bağbozumu Festivalimiz de binlerce Çallı bir araya gelecek ve yılın stresini atacak. Tüm hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin en önemli üzüm üretim yerlerinden olan Çal’da, üzüm üreticileri en hareketli günlerini yaşıyor. Bazı üreticiler sofralık üzümlerini tüccar ve ihracatçılara satarken, kimisi de kurutuyor. Şaraplık üzüm cinslerinden sadece Çal Karası üzümünün hasadına başlandı. Şaraplık üzüm türlerinin hasadı Eylül ayı sonunda başlayacak.

BELEDİYE TÜM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Üreticiler, üzüm bağlarında hasadı sürdürürken Çal Belediyesi ekipleri de 6 Eylül Cuma ve 8 Eylül Pazar günleri arasında düzenlenecek olan 23.Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıklarını tamamladı. Binlerce üretici, üç gün sürecek olan festivalde yılın yorgunluğunu ve stresini atacak. Festivalin ilk günü olan 6 Eylül Cuma günü bağbozumu ve festival yürüyüşü etkinliği yapılacak. Çeşitli etkinliklerden sonra Gamze Özçelik ve Efe konser verecek. 7 Eylül Cumartesi günü  ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve akşam saatlerinde Hakan Eyiden ve Lara konseri yapılacak. 8 Eylül Pazar günü ise, en iyi üzüm üreticisi yarışmaları, çeşitli etkinliklerin ardından Hasan Yılmaz konseri düzenlenecek.

BAŞKANDAN DAVET VAR

Binlerce Çallıyı festivale beklediklerini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bağbozumu festivalinde üzüm üreticilerimiz yılın yorgunluğunu ve stresini atacak. Çal yöresinde oturan tüm hemşehrilerimizi, Denizli ve Denizli dışında oturan Çallılar’ı ve her vatandaşımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim