Her yıl 28 Şubat’ta düzenlenen Sivil Savunma Günü’nü bu yıl Çameli Yeni Mahalle’de bulunan Atatürk Ortaokulu bahçesinde düzenledi.

Çameli  Belediyesi İtfaiye ekipleri, tarafından Çameli Atatürk ilkokulu-Ortaokulu Ortaklaşa  "Yangına Karşı Bilgilendirme" tatbikatı gerçekleştirdi.

Çameli Belediye Başkanlığı Konferans Salonunda slyat ve sunum şeklinde eğitim gören öğrenciler İtfaiye eri ve eğitmenleri ile birlikte de, yangın tüpleriyle yangına müdahalede bulundu. YangıN sırasında alınması gereken tedbirler üzerine  bir konferans düzenlendi.

Yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı, hangi yangına nasıl müdahale edileceği, yangında ne yapmaları gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendiren İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları, öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi.

 

SENARYO GEREĞİ OKULDA YANGIN ÇIKTI

Büyük heyecan içinde izlenen tatbikatta senaryo gereği, yangın haberini alır almaz olay yerine süratle intikal eden itfaiye ekipleri ve sivil savunma kulübü görevli öğrencileri bina içerisinde mahsur kalan  yaralı Öğretmeni  kurtardı. Büyük heyecanın yaşandığı tatbikatta öğrencilerden üçü itfaiyenin merdivenli sepeti ile kurtarıldı. Yangın esnasında yaralanarak kurtarılmayı bekleyen öğretmen için dumanların arasına korkusuzca giren itfaiyeciler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralı öğretmeni sedyeye bağlayarak 2. kat penceresine uzatılan merdivenden aşağıya indirdiler.

 

BAHÇEDE TATBİKAT YAPILDI

Çameli  Belediyesi İtfaiye ekipleri, Çameli Atatürk Ortaokulu Bahçesinde  uygulamalı olarak yangın tüpleri ile yangına nasıl müdahale edileceği, olası bir yangında nasıl hareket etmeleri gerektiği konularında bilgiler vererek, tatbikat yaptı.

Yangın tüplerinin küçük, işlevinin büyük olduğunun altını çizen İtfaiye yetkilileri küçük bir yangın tüpü ile bazen büyük yangınları önleyerek, olabilecek faciaların önüne geçilebileceğini vurguladılar. Tatbikatta öğrenciler İtfaiye eri ve eğitmenleri ile birlikte de, yangın tüpleriyle yangına müdahalede bulundu. Yangını söndüren öğrencilere arkadaşları da alkışlarla destek oldular.

 

Editör: TE Bilişim