Denizli Haber - Güler Schaddach ile evli Almanya’nın Salzburg 1939 doğumlu Alman Wolfgang Schaddach, 26 yıl önce Türkiye’de yaşamaya başlamasının ardından yerleştiği Çameli’de 70 yaşında Müslümanlığı seçti.

Çameli Müftülüğü'nde, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz'ın da katılımıyla ihtida töreni düzenlendi. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan ve Volkan Atilla adını alan Schaddach'a, belgesini Kaymakam Feslihan verdi.

Schaddach, yıllar önce astım hastalığına yakalandığını, tedavisi için neredeyse ülkesindeki tüm sağlık kuruluşlarına gittiğini, bir profesörün kendisine "2 yıl ömrün var" dediğini, bunun üzerine Türk olan eşi Güler Schaddach ile birlikte Türkiye'ye geldi. Türkiye’ye geldikten sonra sağlık problemlerini atlatan ve yaşamaya devam eden Wolfgang Schaddach Müslüman olarak ölmek istediğini söyleyerek 70 yaşında Müslüman oldu.

26 yıl önce Türkiye'de yaşamaya başlayan ve hakkında basında bir çok haberde yer verilen Wolfgang Schaddach'ın Cenazesi bugün Belevi Mahallesi'nde öğle namazının ardından toprağa verilecek.

Editör: TE Bilişim