Denizli Çameli ilçesindeki Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde üretilen domatesler Suudi Arabistan'a TIR'larla gönderilmeye başlandı

Denizli'nin Çameli İlçesinin Cevizi,Fasülyesi,Kirazından sonra Çameli Domatesi ilk meyvesini verdi ve İlçede üretilen seradaki domatesler Türkiye de ve Dünya Piyasasındaki pazarlarda yerini almaya başladı

Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve desteklenen İlçede örtü altı seracılıkta üretilen ilk ürün domatesin 24 bin tonu Suudi Arabistan'a ihraç edildi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN , "İlçemizde örtü altı seracılığı İle ihracaat Arabistana başladı dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN,Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit TUNCER,Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Fedarasyonu Başkan Vekili ( TÜSEMKOM ) Halil ÖZTÜRK,Agro Kültür Tarım Eksperi Akif UYANIK Arabistan Tır'ı uğurlamak için Çameli Meyve Sebze Alım Yerinde hazır bulundular.

Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer : Çameli İlçemiz Elması ,Kirazı ,Cevizi ile meşhur olmasından sonra Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası ile birlikte yeni bir sektör ekledik Örtü Altı Sebze Yetiştiriliciliği ilçemizde yakın zamanda başlayan bu sektör yaklaşık ilçe genelinde 110 dekar seraya ulaştı yaklaşık 1500 ton Domates 200 Ton Salatalık ve biber üretimi bekliyoruz.Bugün Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğin ilk ürünü olan Domateslerimizi Arabistana yolluyoruz ilçemize hayırlı olsun dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN :Bugün Burada İlçemizde Örtü Altı Sebze Yetiştiriliciliğindeki ilk hasadı olan Domatesleri Yurtdışına ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.İlçemizde 110 dekar sera potansiyelimiz var önümüzdeki 5 yıl içerisinde hedefimizin 500 dekara çıkarmak Bizim İçin örtü altı sebzeciliği neden önemli Antalya İlimizin Kumluca ilçesinde yaklaşık 5000-6000 çalışan seracı hemşerilerimiz var bunların gerekli potansiyeli kurarak alım merkezini Çameli'de oluştaracağız

Bu Yıl İlk Defa organisazyon yaparak Yurtiçi ve yurtdışına ürünlerimizi ihraç edeceğiz.Çameli'de 8 ay boyunca üretilen sebze ve meyvelerimizi alacağımız bir merkezimiz var.Çameli'de Tarımsal anlamda döngü sağlıyoruz tersine göçü bu anlamda sağlayarak göç veren değil göç alan bir ilçe konuma geleceğiz.Bugüne gelen noktada başta Ziraat Odası Başkanımıza ve Halil Öztürk Kardeşimize teşekkür ederim.Belediye alt yapı ve Üst Yapı yapmaktan ibaret değil Çiftcilerimize Tarımsal anlamda da katkı sağlıyoruz Hem Hükümetimiz hem Belediyemiz tarafından desteklerimiz devam edecektir.


ARABİSTANDA ÇAMELİ DOMATESİ

Bundan böyle hem Türk umreci ve Hacılar hem de Suudi Arabistan'a hacca gelen insanlar Sandıklı domatesi yiyecekler. Domateslerimiz Cidde, Mekke ve Medine'deki bütün marketlerde raflarda yerini alacak.'Artık üretiyoruz ve ürettiğimizi ihraç ediyoruz. İlk hasadımızı Mersin Üzerinden Arabistana gönderdik İlçemize Hayırlı Olsun dedi.

 

Editör: TE Bilişim