Çameli Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle girişimci adaylara yönelik olarak 70 saat sürecek ve ücretsiz verilecek uygulamalı girişimcilik eğitimi Çameli Belediyesi Konferans Salonunda başladı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile; girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları amaçlanıyor.

25 Şubat tarihinde başlayan ve 06 Mart 2016 tarihinde sona erecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler veriliyor.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN , ekonomin genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü Çameli’de yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefliyoruz, kursiyerlerimize yapacakları işlerde başarılar diliyorum" dedi.

Katılımcılar eğitim sonrasından, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e başvurmaları gerekmektedir. KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin TL’lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 150 bin TL’lik yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklar.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim