Son Yıllarda Binlerce Turistin yeni rotası Çameli ilçesini ziyaret ediyor

Denizli'nin denize açılan Kapısı Çameli, Pamukkale ile birlikte Fethiye, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Marmaris ve hatta Kaş ve Kalkan gibi ünlü turizm beldelerinin yakın komşusu bir ilçe konumunda. Türkiye'nin en önemli ve aktif turizm kuşağı olan bu bölgenin sırtını dayadığı ilçenin adıdır Çameli... Ekstrem doğa sporlarının önemli bir merkezi ve güzergah başlangıcıyla rotasında yer alan Çameli, uluslararası festivaller ve bir eko-turizm cennetidir aynı zamanda. Ege ile Akdeniz bölgelerinin geçiş noktasında ve önemli bir turizm güzergahının ortasında yer alan Çameli, eşsiz doğasıyla tüm mevsimlerde turizm faaliyetlerine konu olabiliyor ve bu faaliyetlerin ev sahipliğini yapabiliyor

ÇAMELİ’YE HAYRAN KALIYOR

Çameli turizm, tanıtım alanında önce doğa tutkunlarına, ekstrem sporlar ve trecking düşkünü gezginlere yönelik, "Çameli seni çağırıyor" başlıklı kampanya ve duyuru faaliyetiyle sahne aldı.Son yıllarda ivme kazanan ve güzelliğiyle adından söz ettiren Çameli  bu yaz On binlerce Yerli ve Yabancı Turistin gezdiği rotalardan biri oldu Fethiye’de Deniz-Kum ve Sıcak’tan uzaklaşan Yabancı Turistler günü birlik yada konaklamalı olarak ilçeyi ziyaret etmeye devam ediyor .

Çameli Belediyesi, oluşturduğu Çameli standıyla ülke genelinde kendini tanıtmaya ve anlatmaya başladı. Çameli Belediyesi standı, Antalya'da gerçekleştirilen Cityexpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Hestourex Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı, Belediyeler Birliği'nin düzenlediği çeşitli fuarlarla, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin katıldığı fuarların hepsinde boy göstermeye başladı. Böylece ilçenin doğa ve kış turizmi, spor turizmi, uluslararası festivallerle, eko-turizm ve tarım alanındaki potansiyelini Türkiye ve Dünyaya duyurmanın ve tanıtmanın yollarından biri de bulunmuş oldu. Ayrıca Çameli'nin doğa, bisiklet ve doğa sporları gibi karakteristik alternatif turizm özellikleri de birçok turizm firması ve aracılılığıyla paylaşıldı.

Yabancı Turistler Çameli ilçesine hayran kaldığını "Burayı öncelikle uluslararası gazetelerde ve dergilerde göstermek gerekiyor. Turist enformasyon ofislerinde de buranın broşürlerinin olması gerekiyor. Sadece Türkiye içerisinde değil Avrupa ve Amerika'da da tanıtmak gerek" dedi.

Editör: TE Bilişim