DENİZLİ'nin Çameli ilçesi'nde, Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) tarafından düzenlenen etkinlikte, dondurucu soğuğa rağmen 2 bin 400 metre yüksekliğindeki Batı Toroslar Aladiş Dağı'na tırmanan doğa tutkunları şehitler için saygı duruşunda bulunup, Türk bayrağı açarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

DOSEV, Denizli'de hafta sonları farklı etkinlikler düzenleyerek üyelerini kentin görülmemiş doğa güzellikleriyle buluşturuyor. Maceraperest olan DOSEV üyeleri, uzman kişilerle düzenlediği etkinliklerde kanyonlarda, dağlarda görülmemiş doğa güzelliklerini keşfediyor. Bu kez Çameli İlçesi'nde Batı Toroslar Aladiş Dağı'na tırmanış düzenleyen DOSEV'in etkinliğine 25 kişi katıldı. DOSEV üyeleri, dernek başkanı Ümit Şıracı önderliğinde yürüyerek yaklaşık 4 saatte 2 bin 400 metre yükseklikteki zirveye ulaştı. Dondurucu soğuk, kar ve tipiyle mücadele ederek zirveye ulaşan maceraperestler, teröre tepki gösterip, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra Türk bayrağı açıp, İstiklal Marşı okudu.

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, amaçlarının Denizli'nin görülmemiş güzelliklerini fark ettirmek olduğunu belirterek, "Her hafta farklı bir etkinlik yapıyoruz. Dağlara, ovalara, kanyonlara, şelalelere, tırmanışlar yapıyoruz. Kentimizin ayak basılmayan görülmeyen yerlerine gidiyoruz. Bu etkinliklerimizde teröre tepki gösterip, şehitlerimizi de anıyoruz" dedi.

 Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

 

Editör: TE Bilişim