Çameli

Çameli’de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. Yılı Anıldı

Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Çameli’nde anma programı düzenlendi.

Abone Ol

Denizli Haber - Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Çameli’nde anma programı düzenlendi.

Anma programı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene; İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Cumhuriyet Savcısı Efekan Efe, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Çelik ve Başkan Arslan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak aziz şehitler saygı, rahmet ve minnetle anıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından program, Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mustafa Ergenay Konferans Salonu’nda devam etti. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılırken, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Etkinlikte ayrıca “Son Yoklama” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Anma programı, ilçe mezarlığında bulunan şehidin kabri ziyaret edilerek dualar okunmasıyla sona erdi. Programda, Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemi bir kez daha vurgulandı.