Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı tarafından ‘Pembe Prenses ismi verilen Mobil Kanser Tarama Tırı, Çivril’den sonra şimdi de Çardak ilçesinde bulunan kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanserleriyle ilgili tarama yapmaya başladı. Ayrıca ilçelerde yürütülen Göz Taraması Projesi kapsamında Çardak’da bulunan bin 225 çocuğa da göz taraması yapılacak.

Pembe Prenses Çivril’den Sonra Şimdi de Çardak Halkının Hizmetinde

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Denizli’ye gönderilen Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Tırı, kanser taramalarına Denizli’de Çivril’den başlamış ve bir hafta boyunca 172 kişiye rahim ağzı kanser taraması, 943 kişiye meme kanseri taraması ve 330 kişiye de kolon kanseri taraması yapılmıştı. Çivril’den sonra Pembe Prensesin yeni durağı Denizli’nin Çardak ilçesi oldu. Çardak Entegre Devlet Hastanesi içerisinde kurulan Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Tırında bir hafta boyunca Çardak’da yaşayan vatandaşlara meme, rahim ağzı (serviks) ve kolon (kalın bağırsak) kanseri taraması yapılacak. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ile birlikte Çardak’a giderek Kanser Tarama Tırını yerinde inceledi. Tarama yaptırmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden ve kanser türleri hakkında bilgi veren Öztürk Sağlık Bakanlığımız tarafından yollanan Kanser Tarama tırıyla Çardak’daki vatandaşların ilçe dışına çıkmadan taramalarını ücretsiz yaptırabileceklerini söyledi ve Çardak’da yaşayan tüm vatandaşları Kanser Tarama Tırına davet etti.

Çardak’da Çocuklar Göz Taramasından Geçiriliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okul çağındaki çocuklarda yürütülen Göz Taraması Projesi kapsamında 2018 yılında Baklan ve Bekilli ilçelerinden sonra şimdi de Çardak’da göz taraması gerçekleştiriliyor. Çardak Entegre Devlet Hastanesi’nde oluşturulan Göz Polikliniklerinde Denizli Devlet Hastanesi’nden görevlendirilen Göz Hastalıkları Uzmanları tarafından bin 225 çocuğun göz taraması yapılacak. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Berna Öztürk; “ Denizli’de göz taraması yapılmayan çocuk kalmayacak sloganıyla ilçelerde başlattığımız Göz Taraması projesinde 9 ilçede taramalarımızı tamamladık. Şimdi de Çardak’da okul çağında bulunun çocuklarda göz taramasını gerçekleştiriyoruz. Taramalarda gözlük kullanan çocukların göz uygunlukları kontrol ediyor, göz problemi saptanan çocukları da gözlük tavsiyesi ya da ameliyat öneriyoruz. Taramalarımız Çardak’tan sonra Bozkurt, Güney ve Serinhisar ilçeleriyle devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim