Denizli haber - Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Buldan İlçe Başkanı Şenol Cerit, İl ve İlçe yöneticileri ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Buldan’da üretici pazarı ve esnafları ziyaret ederek sorunları dinledi, partisinin çözüm önerilerini anlattı.

Üretici pazarında konuşan üreticiler, yüksek girdi maliyetleri yüzünden üretimi borakma noktasına geldiklerini belirterek, “Üretmede sıkıntı yok, girdilerde var. Mazotu, gübresi, ilacı, elektriği çok yüksek. Destekleme için verilen mazot, kaç dönüm yer sürüyor? Verdikleri mazotla o kadar yer sürülmez. Tarlaya traktörü sırtımızda mı taşıyacağız” dediler. 25 yıl bağkur primi ödediğini belirten bir başka üretici ise “25 yıl çalışıp prim ödedim, 3 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Bu haksızlık değil mi” diye sordu.

WhatsApp Image 2022-10-11 at 11.51.10

‘ÇOCUKLARIMIZ NE OLACAK?’

Kurulduğu günden bu yana AKP’ye oy verdiğini ama artık vermeyeceğini belirten bir taksici esnafı ise Başkan Çavuşoğlu’na, “Bu güne kadar aile olarak AKP’ye oy veriyorduk. Bu güne kadar bir baltaya sap olamadık ya da olduk, peki bizim çocuklarımız ne olacak? Artık değiştirme zamanı geldi” diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-10-11 at 11.51.09

2000 yılından bu yana hayvancılık işiyle uğraştığını belirten ve aynı zamanda yem bayiliği yapan esnaf ise “Tahmini 50 Milyon Liralık yatırım yaptım. Şu an zarardayım, 600 hayvanım var. Kapatmamak için direniyorum. Aylık 7 bin Lira zarar ediyorum. 3 yıldır para kazanamıyorum. Yaklaşık 40 tane damızlık düveye tohum koydurmadım, kurbanda kesmek için. Bu sadece benim değil, ülkemizin zararı” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-10-11 at 11.51.06

‘ÜRETİM DEVAM ETMELİ’

Üreticilerin ne olursa olsun üretmeye devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “CHP iktidarında üreticilerin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Çavuşoğlu, “Keyif için gezenle, üretim için kullanana mazotu aynı fiyattan verdiğimiz sürece bu sorunu çözemeyiz. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi, üreticinin bu anlamda bir ayrıcalığı olmalı. Üretenlere sahip çıkılmazsa, yakında yiyecek bir şey bulamayacağız. 5’li çeteye her şeyi veriyorlar. Memleketin yüzde 1’i keyif yaşıyor, yüzde 99’un hayatı kötü. Projelerimiz hazır, iktidara hazırız. Vatandaşımız bizim iktidarımızda rahat bir nefes alacak. 5’li çeteye giden paralar, üreticilerimiz için, halkımız için kullanılacak” dedi.

WhatsApp Image 2022-10-11 at 11.50.58WhatsApp Image 2022-10-11 at 11.49.20

Editör: Tahir Aygün