Denizli Haber - Tavas ziyaretinde önce İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP’ye üye olan Gümüşdere Mahalle Muhtarı Mehmet Canatan ve Hıdır Övünç’e parti rozetini taktı. Her geçen gün vatandaşın CHP’ye olan teveccühlerinin arttığını belirten Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımız artık tek adam rejiminin ülkemizi yönetemediğini görüyor ve en güçlü alternatifin Millet İttifakı olduğunu biliyor” dedi.

WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.30.34

Daha sonra Tavas İlçe örgütüyle birlikte Şoförler Odası Başkanı Ömer Yarangünü, Terziler odası Başkanı Mehmet Ali Bilal, Kızılcabölük Küçük Sanayi Sitesi ve Kızılcabölük Dokumacılar Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Başkan Çavuşoğlu, son olarak Kızılcabölük’de vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.30.34 (1)

İçinde bulunduğumuz ekonomik krizin esnafı felç ettiğini ifade ederen Çavuşoğlu, “yanlış ekonomi politikaları nedeniyle hayat pahalılığı ve enflasyon AKP iktidarında hiç olmadığı kadar yükseldi, esnafın iş hacmi ise hiç olmadığı kadar düştü. Derinleşen kriz, artan maliyetler, yükselen fiyatlar, vatandaşın düşen satın alma gücü nedeniyle esnaf iş yapamıyor. Esnaf kara kara önündeki kışı nasıl geçireceğini düşünürken, girdilere, elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamlar esnafı kepenk indirmeye zorluyor ve esnaf yok olurken işsizler ordusu da hiç olmadığı kadar hızlı büyüyor. Esnaf ziyaretlerimizde, kahvehane toplantılarımızda vatandaşlarımız düşen alım gücünden şikayet ediyor. Esnaf sattığı malın yerine yenisini koyamıyor, vatandaş evinin temel ihtiyaçlarına ulaşamıyor. Sokağın gündemi hayat pahalılığı, iktidarın ise tek derdi koltukları. Kira stopajı, SSK primi, muhasebe stopajı, damga vergisi, kurumlar vergisi derken iktidar, göz göre göre esnafı uçuruma itiyor. Ekonomik hayatın olmazsa olmazı, toplumun çimentosu esnaf eriyor” dedi. 

WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.28.45

ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK

CHP iktidarında Esnaf ve KOBİ’ler Bakanlığı kurulacağını belirten Çavuşoğlu, “Esnaf ve sanatkarlarımız, ekonomik ve sosyal yapımızın istikrar unsuru, toplumumuzun orta direğidir. Anayasamız devletin esnaf ve sanatkarları koruyup desteklemesini öngörüyor. Bunun gereğini eksiksiz olarak yerine getireceğiz. KOBİ’leri ayağa kaldıracak yeni bir teşvik sistemi yürürlüğe konulacak. Başta enerji ve sosyal güvenlik prim desteği olmak üzere, enerji girdi maliyetleri, makul düzeylere indirilecek. Esnaf ve sanatkarların üst destek kuruluşlarının siyasi ipotek veya baskı altına alınma uygulamalarına son verilecek. Vergi, harç ve prim yükü” altında ezilmekte olan esnaf ve sanatkârlar bu kargaşadan ve yükten kurtarılacak. Gelir Vergisi Kanunu’nda esnaf ve sanatkâr tanımı yenilenecek, esnaf muaflığının kapsamı yeniden tanımlanacak. Esnaf, sanatkar ve KOBİ’lerin sanayi envanteri eksiksiz olarak çıkartılacak, bu birimlerin sorunlarına kurulacak bakanlıkça en üst düzeyde sahip çıkılacak” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.28.44WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.28.44 (1)WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.26.53WhatsApp Image 2022-10-01 at 12.26.53 (1)

Editör: Tahir Aygün