Çavuşoğu mesajında şunlara değidi; "Ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün Türk Milletine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 1938 yılından beri bütün ülkemizde sevinçle kutlanan önemli bir gündür . Ulusal bağımsızlığımızın milat tarihi olan 19 Mayıs’ı Atatürk gençliğe armağan etmiş, böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır. O tarihten beri 19 Mayıs karanlıkla mücadele edebilecek cesaret, her güçlüğü aşabilecek enerji ve yepyeni bir ülke kurabilecek genç vizyonu temsil eder.

Milletçe kutladığımız 19 Mayıs tarihi bizim için çok şeyler ifade etmektedir. Atatürk, büyük bir bilinçle hareket ederek görevlerini büyük Türk ulusunun tam bağımsızlığını kazanacağı güne kadar tam manasıyla yerine getirmiştir.19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk ulusunun ve Atatürk’ün doğum günüdür.

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günün milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayıs 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadır. Atatürk’ün başlatmış olduğu milli mücadele diğer ezilen devletlere de örnek olmuş ve hepsine emperyalizme karşı mücadele cesareti vermiştir. Buradan cesaret alan ezilen devletlerin bir çoğu kendi bağımsızlıklarını ilan etmişler ve hürriyetlerine kavuşmuşlardır. 19 Mayıs bizim kadar olmasa da tüm ezilen ulusların özgürlüklerini kazanmalarında esin kaynağı olmuştur.

Bu sebeplerle her yıl 19 Mayıs günü, büyük bir coşkuyla kutlanmakta ve Atatürk ve arkadaşları saygıyla anılmaktadır. 19 Mayıs’ın anlam ve önemi ve bizi bu günlere getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için yaptıkları, her 19 Mayıs’ta Türk gençliğine en iyi şekilde anlatılmalıdır.

Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde Covid-19 nedeniyle toplu olarak bir araya gelip bayramımızı kutlayamazsak da bulunduğunuz yerde ve yüreğimizde büyük bir coşkuyla kutlayacağımızdan şüphemiz yoktur, bu vesile ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramını en içten dileklerimizle kutlarız."

Editör: TE Bilişim