8 ilde (İzmir, Aydın, Afyonkarahisar, Aydın, Muğla, Kütahya, Manisa, Denizli,) ‘Ege’de Kadının Mührü Var’ adlı Ege Bölge Toplantısı kapsamında kadınlar bir araya gelmeye devam ediyor. Bugün çeşitli illerden gelen kadınlar Denizli’de buluştular. Denizli’de gerçekleştirilen Ege Bölge Toplantısına, CHP Kadın kolları genel başkanı Fatma Köse, CHP Genel Sekreteri Ayfer Cömert, Sayman Zehra Erinç, Ege Bölge Sorumlusu Arife Hatunoğlu, MYK üyeleri Perihan Yardımcı ve Aysel Aksoy, CHP Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Kazım Arslan, Haşim Teoman Sancar, Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve çok sayıda partili kadın katıldı.

Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse kadının önemini vurgulayarak ”Bu ülkenin geleceğine yön verecek olan kadınlarımız hepiniz hoş geldiniz. Ülkemiz demokrasi, laiklik değerlerinden hayli uzakta, emek düşmanı bir zihniyetle yönetiliyor ve siyasi iktidardaki bu zihniyet her vesile ile cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmakta. Buna izin vermeyeceğiz. Memleketimiz emek sömürüsünün cemiyeti, işçi, kadın, etnik ve siyasi cinayetlerin mekanı olmuştur. Türkiye bugün bir parti devleti le yönetiliyor. Milletimizin barış içinde birlikte yaşama arzusu, korku ve karamsarlık iklimine teslim edildi. Buna Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütü asla izin vermeyecektir. Bu memlekette bizler oldukça cumhuriyet değerleriyle kimsenin oynamasına izin vermeyeceğiz.

Cumhuriyet seçimle kurulmadı. Cumhuriyet türlü mücadelelerle kuruldu. O nedenle istedikleri kadar seçim yapsınlar, yıkıldı mı, yıkılmadı. Çünkü biz varız. Biz olduğumuz sürece bu cumhuriyeti yıkmaya gücü yetmeyecek. Yoksulluk her geçen gün artarken, iktidar sahipleri doğal kaynaklarımızı ve kamu olanaklarını adaletsizce yandaşlarına dağıtıyor. Halkımız talepleriyle bağdaşmayan tek parti devleti, milletimizin ortak aklını ve ortak vicdanını hiçe sayıyor. İrade ve geleceği ipotek altına almaya çalışıyor. Bütün bu nedenlerden dolayı önümüzdeki yerel seçimler büyük önem taşıyor. Halk iradesini temsil eden değil, yerelde de tek adam iradesini güçlendirecek bir seçim yapmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Tek adam rejimi ve şahsileşmiş parti devletinin tüm yurttaşlarımızı kucaklamaya ortak bir payda da buluşturma anlayışına karşı, yerellerden başlayarak, tüm yurttaşların temsil edildiği, ortak aklın ve ortak vicdanın yansıtıldığı, kadının yok sayılmadığı, halkın iktidarını birlikte kuracağız. Kadına, çocuğa yönelik şiddet, taciz, cinsel istismar ve ihmal vakalarının sayısı her geçen gün artıyor. Hepimiz tanıklık ediyoruz buna. Son 16 yılda artarak devam eden kadın cinayetlerine tanıklık ediyoruz. Son 16 yılda artarak devam eden çocuk tacizlerine tanıklık ediyoruz. Bu memleketi bu şekilde yönetmeye kimsenin hakkı yok. Kadına, çocuğa yönelik şiddet, taciz, tecavüz vakalarına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi’nin vermiş olduğu önergeler mevcut iktidarın milletvekilleri tarafından reddediliyor.

Bugün kadınların hareket halinde olduğu, hakları için mücadeleyi yükselttiği bir dönemden de geçiyoruz. Kadın örgütleri ayakta, Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütleri de ayakta, sivil kadın örgütleri de ayakta. Bu mücadelede birbirimizden güç alırsak, beraber yol yürürsek mücadeleyi başarabiliriz, kazanabiliriz. Biz eş değerlik değil, mutlak eşitlik istiyoruz. Kadın-erkek eşitliği istiyoruz. Kimse bize haklarımızı altın tepside sunmuyor. Türlü mücadelelerle elde ettiğimiz haklarımızı elimizden almalarına asla izin vermeyeceğiz. Kadına şiddete karşı sıfır tolerans ile hareket ederek, kız çocuklarını erken evlendirmelerine son vermek için güçlü bir şekilde mücadele etmek zorundayız.

Parlamentoda çocuk istismarına yönelik Cumhuriyet Halk Partisi’nin vermiş olduğu önerge reddediliyor, kadına şiddetle mücadele önergesi reddediliyor, darbe araştırması önergesi reddediliyor. Bu ülkeyi, sorun çözme ve yönetme kapasitesini tamamen yitirmiş, aksine sorun üreten bir iktidar yönetiyor. Bu yapı aynı zamanda hukuku tarumar ederek, bir rant düzeni kurduğu için bir gün bile iktidarı yitirmeyi göze alamıyor. Kadınlar üzerinden götürmeye çalıştıkları bir iktidar anlayışı. Kadınlar meydanlarda olacak, asla biat etmeyecek.

Zalimlerin sonu en acımasızca saldırdıkları yerde, kadınların bağrından yükselen mücadele ile gelecek. Kadın ne zaman siyasette, toplumun her alanında hak ettiği yere gelecek memleketimiz o zaman iyi yönetilecek. İşte bizler o zaman bizler her zaman haklarımız için mücadele edeceğiz. Demokrasi mücadelesine yapılan en büyük katkı, kadının özgürleşmesidir. Kadını özgür olan ülkelerde tam demokrasi vardır. Biz ayrıcalık istemiyoruz. Hakkımız olanı almak için mücadele ediyoruz. Hiç kimse bize ayrıcalık göstermesin, biz hakkımız olanı, yüzde elli temsiliyeti istiyoruz. Yerellerden başlayarak temsiliyette eşitliği sağlayacağız. temisiliyette adalet yoksa toplumsal adaletten asla bahsedemeyiz. Hayatın yarını kadınlar oluşturuyorsa, temsiliyetinde yarısını kadınlar oluşturmalıdır. Artık sessiz kalamayacağız. Sesimizi çıkartacağız. Kendi kararlarımız alacağız. Kimseden nutuk beklemeyeceğiz. Bu güne kadar kazandığımız hiçbir kazanımımızı erkek merhametine bırakmayacağız. Bir erkek merhametiyle bu mücadelemizi kazanmadık, verdiğimiz mücadelelerle kazandık. Şimdi de hiç kimsenin merhametine bırakmaya niyetimiz yok. Artık her yerde olacağız ve var olmaya devam edeceğiz” dedi ve sözü Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba’ya bıraktı.

Akbabanın konuşmasının ardından CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca ve Haşim Teoman Sancar’ın konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Editör: TE Bilişim