Denizli Haber - Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, gençlik yıllarından itibaren kurduğu 'demokrasi' düşünün,  hakimiyeti kayıtsız şartsız millete devretmek üzere 23 Nisan 1923 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Kurtuluş Savaşını Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde ve dünyaya örnek olan bir dayanışmayla kazanan milletimizin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşma kararlılığının merkezi Türkye Büyük Millet Meclisi'dir. Yurttaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeyen, hiç kimsenin bir diğerinden üstün olmadığı, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Atatürk, bu kıymetli günü aynı zamanda çocuklara armağan ederek, ülkenin gelecek nesillere emanet etmiştir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin asli görevinin, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek, ülkenin dünyada söz sahibi olmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen TBMM, yurdumuza vurulmak istenen prangayı 101 yıl önce kırdığı gibi kıracak, 29 Ekim 2023'de kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden demokrasinin timsali olacaktır. Yaşanan salgın hastalık nedeniyle evlerimizde karşılayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin 101. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerimizde kutlanmakta, AKP kongrelerinde ve şeyh cenazelerinde görmezden gelinen pandemi yasakları milli bayramlarda karşımıza çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından Nutuk'un dağıtılmasına izin verilmemesini de eleştiren Çavuşoğlu, "23 Nisan öncesinde Nutuk'u yasaklı kitaplar listesine almak isteyeler; karanlığın ve gericiliğin 20 yılda edindiği mevziden güç alıyor. Bu vatan hainliğini unutmayacak, Atatürk ve ilkelerinden biran olsun feragat etmeyeceğiz. Atatürk'ü unutturmaya asla izin vermeyeceğiz. 2017 yılında yapılan referandumla gerçekleştirilen anayasa değişikleri ile demokrasinin en temel ilkesi olan çoğulculuktan maalesef uzaklaşıldı. Bugün bir kişinin iki dudağına sıkıştırılmış bir egemenlik söz konusu. Türk ulusu kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle yeniden parlamenter sistemi en güçlü şekilde inşa edecek, karşı devrimin filiz vermesine asla izin vermeyecektir. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, evlerimizde kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Maclisi'nin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim