Başkan Çavuşoğlu'nun mesajı şöyle:

"Türk siyasi tarihi açısından 9 Eylül tarihi son derece önemli bir gündür. 9 Eylül 1922'de Büyük Taarruz İzmir'in düşman işgalinden kurtulması ile sona ermiş ve bundan 1 yıl sonra 9 Eylül 1923'te Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuştur.

Milletimizin emperyalizme karşı verdiği savaş sırasında, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucudur.

Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan CHP, çok partili yaşama geçişi sağlayan, Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, sosyal adaletin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesidir. 'Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma' hedefine ulaşma yolunda, değişimin ve yenilenmenin de mimarı olmuştur.

Büyük Önder Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, CHP’ye gönül veren CHP’nin ilkelerini benimseyen herkes için bir yol göstericidir. CHP; 1923’ten bu yana hiçbir makamı, mevkii, kişisel çıkarı düşünmeden, değerleri ve ilkeleri uğruna mücadele eden örgütlü hareketin oluşumu olup, demokrasinin işlediği bir anlayışın partisidir.

Türkiye de bugün ezilenlerin ve halkın partisi CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlaması güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP’nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır.

İsmet İnönü’nün ‘Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı’ sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş Yıldönümünü kutluyor ve ”Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Editör: TE Bilişim