Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel'in yaptığı Konferansa konuşması olarak AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr Ali Koçak ve Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy katıldı.

Çardak Havaalanında CHP İl Başkanı Mahir Akbaba’nın karşıladığı konuşmacılar, depremden etkilenen Bozkurt’ta incelemelerde bulundular, Bozkurt Belediyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Konferansı, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte Eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, Eski İl Genel Meclisi Üyesi İlhan Özcan, Acıpayamlı depremzedeler ve vatandaşlar katıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, birbiri ardına açılan fakülteler nedeniyle eğitim kalitesinin düştüğünü ve bunun da inşaat kalitelerini olumsuz etkilediğini öne sürdü. Denizli'nin deprem kuşağında yer alması nedeniyle deprem yüzünden tarihte bir çok antik kentin boşaltılmak zorunda kalındığını belirtti.

Deprem sonrası hasarın en aza indirilmesi için inşaat mühendislerine önemli görevler düştüğünün altını çizen Prof. Dr. Şükrü Ersoy, siyasilerin deprem için bilimsel çalışmalar ışığında yasal düzenlemeler yapması gerektiğini vurguladı.

Konferansta, Deprem kuşağında yer alan Türkiye’nin depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiği vurgulanırken, Mimar ve Mühendis odalarının yetkilerinin azaltıldığı, Türkiye’de müteahhit olmanın çok kolay olduğu belirtilerek, Denizli’de kayıtlı müteahhit sayısının ABD’de bulunan toplam müteahhitten daha fazla olduğuna dikkat çekildi.

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan depremler ve can kayıpları karşılaştırılarak, ‘Deprem öldürmez, bina Öldürür’ tezi üzerinde duruldu.

Paneli izlemeye gelen Acıpayamlı depremzedeler de ilçede kışın gelmesiyle birlikte sorunlarının halen çözülmediğini belirterek, konteynerlerde zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarını, bir an önce çözüm beklediklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim