Her dönem farklı sloganlar farklı projeler yerel seçimlerde ön plana çıkıyordu.

Seçime 5 gün kala daha da vatandaşın nabzını almak kısaca beyinlerde ve gözlerdeki düşünceleri görerek, kamuoyu yoklaması yapmak için zaman zaman adaylarla da incelemeler yapıyorum.

Son olarak Çakmak Mahallesi’nde Pazaryeri gezisine çıkan CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan’ı hem seçim çalışmalarını hem de halkın ona karşı bakış açısını gözlemlemek istedim. Özellikle pazaryerinin girişinin hemen sağında 45-50 yaşlarında bir kadının Şeniz Doğan’ı görür görmez “portakal limon  1-2 oylar Şeniz Doğan’a” diye bağırışı dikkat dikkat çekti. 

Daha sonra da hemen sol taraftaki muz ve çilek satan gençlerin tezgahında vatandaş sıcak bir şekilde Doğan’ı karşılayıp selfie çektirdiler.

Tabi buraya kadar niye yazıyorsun diyebilirsiniz…

Ben seçmendeki samimiyeti gözlemledim.  Özellikle kadınların samimi bakışları dikkat çekiciydi. 

2014 yılında aynı samimi bakışları Muhammet Subaşıoğlu’na da gösteren seçmen bu sefer Şeniz Doğan’a da benzer bir el uzattığını görüyoruz.

Gelelim yazımızın devamına…

Şeniz Doğan’ın özellikle pazaryerinin ortasında 4-5 kadın etrafını sardı. Bu görülesi kareyi sizlere yansıtalım.

İşte orada ”Bizim gız napıyon, vaktin varsa bi çay içelim. Bak ne haldeyiz buraları düzeltiverecen de mi…” gibi cümlelerle kendilerinden biriymiş gibi sohbet ettiler.

Pazaryerinin sağ yerinde ki o uzun cadde gibi yere girdiğimizde Honazlı pazarcılar çay ikram ettiler.

O sırada bir bayan elinden tuttuğu küçük erkek çocuğu ile birlikte gelip “ Sayın başkanım ben çalışmak istiyorum ama çalışamıyorum. Buraya sizden bir etüt merkezi veya kreş istiyorum” dedi.

Şeniz Doğan “Bu samimi talebi dinledikten sonra benim en büyük isteğim annelerin çalışma imkanını sağlamak bu acil ihtiyacımız olan kreşleri biran önce faaliyete sokacağız” dedi.

Pazaryerinin sonuna doğru o bölgede yaşayan birkaç vatandaş özellikle üzerine basa basa vurgulamak istiyorum kadınlar Şeniz Doğan ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.

Sanırım CHP ilk kez bir şeyi başarmış gibi…

Kadınların gönlüne girmeyi.

Seçim nasıl biter nasıl sonuçlanır.

31 Mart akşamı hepimiz göreceğiz. Ancak Merkezefendi’de kıran kırana bir seçim yaşanacak.

Bunu da seçmen böyle istedi.

Editör: TE Bilişim