Denizli'de yerel bir televizyonun çektiği görüntüler Denizli'ye damga gibi düştü. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin TV'ye verdiği demeçte Darbe gecesinde Büyükşehir Belediye Başkasının odasında Darbecilerin olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in bunların kimler olduğunu dair yargıya bilgi vermesini istedi.

CHP İl Başkanı Teoman Sancar basınla bir araya gelerek önemli konuyu gündeme taşıdı. Sancar, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli'de bir TV Programına önemli iddialar ortaya attığı görüntüyü kamuoyuna taşıdı. Gürlesin, Denizli'de FETÖ terör örgütünün başında olan insanların  olduğunu hepsinin ortaya çıkacağını söyledi. Gürlesin, "Yanlış yapan kim varsa askerdir, polistir, İşadamıdır, FETÖ terör örgütü olanları herkesin biliyor, Elimizde belgeler var.  İhtilalin olduğu darbe gecesinin  akşamında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın odasında görüyorum ben bunları. Hepsinin inine girilecek. yanlış yapan kim varsa hesabını görülecek" dedi.

CHP İl Başkanı Haşim Teoman Sancar bunun üzerine şöyle açıklama yaptı: “ilimizde de Fettullahçı terör örgütünün bu derece güçlenmesi ve yapılanmasında ilimiz yöneticilerinin de bazı ihmalleri var mıdır? diye sormadan geçemiyoruz.19 Temmuz gecesi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in bir televizyon kanalına verdiği beyanda darbe gecesi Büyükşehir Belediye Başkanının odasında gördüğü ve elimizde belgeleri var cemaatin en önde adamıdır dediği kişiler kimlerdir? Bunlarla ilgili hangi ihbarlar, hangi şikayetler yapılmıştır?

Artık bunların da acilen gün yüzüne çıkması ve vatandaşlarımızın bilgilerine sunulması gerekmektedir.

Yine sözlerimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu dönemde en çok inandığımız önemli sözüyle tamamlamak isteriz  “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.”

GÜRLESİN'İN KONUŞMASI

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, 19 Temmuz akşamı Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbeti sırasında yerel Pamukkale TV'deki röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yanlış yapan kim varsa askerdir, polistir, işadamıdır. Altını çiziyorum, özellikle bunu bilerek söylüyorum. Önde olan birileri var. Bunların da hesabı sorulacak. Bunlara da biz aracı olacağız. İşadamı olarak öne çıkan insanlar var, aleni olarak. Şunu söyleyeyim, elimizde belgeler var. Bölge imamlarının yazdığı, 'Çok zor durumdayız. FETÖ terör örgütü başındaki hoca efendiye söz söylemeyin, ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da söylemeyin, basın toplantısı yapın' şeklinde aynısını burada da yapıyorlar. O kişiyi, ne demek istediğimi herkes çok iyi anlıyor. Burada şunu söyleyeceğim, maalesef darbe girişiminin olduğu akşam Büyükşehir Belediye Başkanı'nın odasında görüyorum ben bu kişiyi. Düşünebiliyor musunuz, belli bir noktada. Bunların hepsinin inine girilecek. Kimsenin şüphesi olmasın."

Editör: TE Bilişim