Denizli Haber - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisinin adının hiç bir terör örgütü ile yan yana getirilemeyeceğini belirten Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Hiç bir CHP lideri Taliban Lideri Hikmetyar'ın dizinin dibine oturmadı. Kırmızı bültenle aranan teröristleri Ankara'da kırmızı halılarla karşılamadı. Hakimlerimizi savcılarımızı teröristlerin ayağına gönderip, davul zurna ile karşılama törenleri düzenlemedik. TRT'ye çıkarıp, adayımıza oy istettirmedik. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadık. Dün tüm okullarda 'Andımız'ı okutacaklarını meydanlarda haykıranların bu gün durdukları yer bellidir. Başta 15 Temmuz hain darbe girişimi olmak üzere partimizce terörle ilgili verilen tüm önergeler, AKP ve MHP oylarıyla reddedilmektedir. Bu durumda teröristlerden ilik nakli yapmak isteyen kimdir" dedi.

ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZSÜNLER

MHP'nin desteklediği tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği noktayı herkesin gördüğünü belirten Çavuşoğlu, "Tek adam rejimi ile birlikte gerek ekonomik, gerek hukuk, gerekse siyasal açıdan ülkemizin hızla geriye doğru evrildiğini savunan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bütün sorunları çözecek dediler, sorunları çözmek bir kenara dursun, sorunlarımız artarak devam ediyor. Esnafın durumu ortada, asgari ücret açlık sınırında, emekli maaşları bunun da altında. İşsizlik her gün hızla artıyor. Sayın Ayhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi CHP ile uğraşacağına ülkenin sorunlarına kafa yorsun" diye konuştu.

ERKEN SEÇİMİ EN İYİ BAHÇELİ BİLİR

Ayhan'ın muhalefetin erken seçim istediği iddialarını da cevaplayan Çavuşoğlu, "CHP olarak her fırsatta seçimin zamanında yapılması gerektiğini ama Cumhur İttifakının erken seçim kararı alması durumunda her zaman hazır olduğumuzu söyledik. Yakın siyasi tarihimize baktığımızda erken seçim konusunda en deneyimli isimin Sayın Devlet Bahçeli olduğunu görüyoruz. Ülkemizin zor günler geçirdiğinin bilincindeyiz. Pandemi sürecinde gerekli önlemleri almayıp, vatandaşları kaderleriyle baş başa bırakan Cumhur İttifakının bunun sorumluluğunu da muhalefete atmaya çalışması manidardır. Gerek iç gerekse dış politikada ülkemizin yararına atılan bütün adımların arkasındayız ve TBMM'de tavrımızı da bu şekilde gösteriyoruz. Sayın Ayhan, ya gündemi takip etmiyor ya da art niyetli açıklamalar yapıyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim