Denizli CHP İl Kongresi az önce sonuçlandı. Mevcut Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ile Teoman Sancar'ın yarıştığı seçimde Sancar 319 oy alırken Çavuşoğlu 254 oy aldı. Yeni dönemde CHP'nin il başkanı Teoman Sancar oldu.

İl Başkanlığı için halen bu görevde bulunan Nuri Çavuşoğlu, Teoman Sancar ve Hakan Kılınç aday olurken, kongrenin divan başkanlığına Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün seçildi. Hakan Kılıç kongrede adaylıktan çekildi. ve iki liste yarştı.

Kongreye CHP Denizli milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan, eski milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ilçe başkanları, Bozkurt, Buldan ve Bekilli belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı. SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI Salona girişte sıkı güvenlik önleri alındı. Partililer salona girmeden önce üzerleri tek tek arandıktan sonra girişe izin verildi. Girişte promasyonlar dağıldı. not defleri kalemler gelenlerin ellerine tutuşturuldu. KONGREDE TARTIŞMA Denizli'de il kongresinde seçimlerin hangi yöntemle yapılacağı tartışma konusu oldu. Divan seçimlerin blok liste mi, çarşaf liste mi yapılsın konusunda küçük bir tartışma yaşandı. divan başkanlığı önerge vererek oylama yaptı. Blok liste seçilmesi tartışmayı daha da alevlendirdi. Çarşaf liste isteyenler sağlıklı sayım yapılmadığı için itiraz etse de blok listede karar kılındı.

 

 

Editör: TE Bilişim