Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Örgütü, içme suyuna 1 Ağustos’tan geçerli olmak üzere yapılan yüzde 20 oranındaki su zammını, 15 Temmuz Delikli Çınar Meydanı’nda protesto etti.

CHP Denizli İl Örgütü, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak ile içme suyu zammını protesto etti. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın yanısıra il ve ilçe örgütleri ile belediye meclisi üyeleri ve partililerin katıldı.

Seçimler öncesi “suya zam yok” deyip seçilerin ardından suya yapılan %20’lik zammı eleştiren İl Başkanı Mahir Akbaba, “Gündemimiz Denizli Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti meclis üyelerinin ret oyuna rağmen AKP ve MHP’li üyelerin oyları ile içme suyumuza yüzde 20 zam yapıldı. Bugün boş bidonlarınızla, zamlı faturalarınızla geldiniz, suyumuza hep birlikte sahip çıkmak, tavrımızı ortaya koymak, ciddiye alınmak için geldiniz, benim de bir şikayetim var dediniz, bu bir saf tutmadır, bu halktan yana olma, bu bir hak aramadır dediniz geldiniz. Birlikte direneceğiz, beraber mücadele edeceğiz, suyun akışını değiştireceğiz.” dedi. Başkan Akbaba, en büyük duyuru desteğini muhtarların ve mahalle sorumlularının verdiğini dile getirerek; “Sevgili meslektaşım, abim, iyi parti büyükşehir belediye meclis üyesi sn. Uğur Çizmecioğlu, içme suyuna yapılan % 20’lik zammın iptali için Denizli İdare Mahkemesinde dava açtı. Öte yandan belediye başkanının bu açıklamasından itibaren meclisçe kararın alındığı 8 aylık süreçte resmi verilere göre TÜFE’de sadece %5,01 oranında bir artış gerçekleşmiş iken tarifede %20 oranında artış yapılmıştır. Yani belediye başkanının açıklamasından itibaren geçen sürede ekonomik verilerde tarifede belirtilen oranda bir artış olmamıştır. Hal böyle iken, ya belediyenin başkanının 8 ay önceki açıklaması etik kurallara uygun olmadığı için hukuka aykırıdır ya da belediye meclisinin aldığı su yatlarındaki artış afaki ve keyfidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince oy birliğiyle, su bedellerinde %46’ya varan oranlarda indirim yapılırken, Ankara, İzmir gibi birçok büyükşehir belediye meclisinde benzer mahiyette indirim kararları alınmışken Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyelerince bırakın indirimi %20 oranında artış yapılması kararın keyfiliğini açıkça göstermektedir." dedi. 

Başkan Akbaba sözlerini; Sayın Başkan’a sade bir vatandaş, Denizlili bir seçmen olarak bir sorum olacak, Sayın Başkan seçimden önce 2019’da zam yok demiştiniz, ne oldu?” sorusuyla noktaladı.

Editör: TE Bilişim