CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanlığı bugün basın açıklaması yaptı.  Açıklamada kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar aynı zamanda şiddetin ve cinayetlerin önlenmesini talep etti. 
Basın açıklamasını kadınlar adına CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay okudu. Kocabay açıklamasında “Biliyoruz ki korona salgını süresince en çok etkilenen kesim: işçiler, emekçiler, işsizler, yoksullar ve tabii ki kadınlardı.
Bu süreçte ne yazık ki kadına yönelik şiddet çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini gördük” dedi.

“İNFAZ YASASI ŞİDDETİ ARTTIRDI”
İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay yeni infaz yasasının yarattığı tahliyelerin şiddeti artıran önemli bir unsur olduğunu belirtirken “Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek! Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır” dedi.
Kocabay açıklamasının devamında şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceklerini vurgulayarak kadın cinayeti davalarının takipçisi olacaklarını söyledi. 

“Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur” ifadelerini kullanan Kocabay bu kazanımların ellerinden alınmasına izin verilmeyeceğini söylerken “Kadınların 'Ölmek istemiyorum', 'Ölmeden koruyun beni', 'Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız' çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracağız!
Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim