CHP Denizli İl ve İlçe teşkilatları tarafından Savaşa ve Teröre Hayır eylemi düzenlendi.

CHP Denizli İl ve İlçe teşkilatları tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Binası önünde düzenlenen eyleme katılım yoğun oldu. Denizli Milletvekilleri ve partililerin yer aldığı eylemde konuşan CHP Denizli İl Başkanı H. Teoman Sancar, uygulanan politikalar yüzünden ülkemize kan, şiddet ve ölüm geldi dedi.

“Yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle kurulan güzel ülkemizde her gün aldığımız şehit haberleri ile derinden sarsılmaktayız.  Sadece son bir haftada 42 terör eylemi yaşadık, 40’a yakın evladımızı şehit verdik son sekiz aya baktığımızda 360 a yakın canlarımızı kaybettik, fakat sorumluları ise alışa gelmiş beylik laflar ile vatandaşlarımızı uyutmaya devam ediyorlar” diyen Sancar, konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“İstikrar ve sıfır sorun diyerek başa gelen iktidarın, gerek memleketimizde gerekse Ortadoğu da uyguladıkları çıkmaz politikalarının ülkemizi getirdiği son durum: kandır, şiddettir, ölümdür, gözyaşıdır. Sayenizde Türk insanı, mutsuz, umutsuz, kaygılı ve karamsar hale gelmiştir.

Israrlı uyarılarımıza aldırış etmeyen, devlet adamlığı görevini unutup tehlikeli oyunların parçası olan, dış güçlerin piyonu haline gelen, iktidar yetkilileri 7 Haziran seçimleri sonucunda tek başına iktidar olamadığı için, şiddeti tırmandırmış terör eylemlerinden oylarının artış oranlarını hesaplamış, yüzlerce vatandaşımızın katliamlara kurban gitmesine göz yummuştur.

Terör örgütüyle masaya oturan, örgüt liderlerini kırmızı halılarla karşılayan, gizli kapılar ardında görüşmeler yapan, sadece iktidarı için bireyi ve toplumu yok sayan bu zihniyet terörün baş sorumlusudur. Ülkeyi ikinci seçime götürerek tutmayan hesaplarını yeniden devreye sokan, sözde başkanlık özde tek adamlık rejimi için her şeyi göze alan bir iktidar karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi sadece ülkemizin refahından ve bölünmez bütünlüğünden yanadır. Vatandaşlarımızı, 7 Haziran sonrasında korku, baskı ve sindirme yoluyla tek başına iktidar olan bu zihniyet kendi yarattığı kaosun içinde kaybolup gidecektir.

Ankara da yaşanan terör saldırısı ihmaller zincirinin bir sonucudur. İstihbaratın zaafıdır. Hükümetin gereken tedbirleri alamamasının yarattığı bir acıdır.

 Ancak saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine gidenlerin ve terörü kınayamayanların ellerindeki şehit kanlarının da hesabını bu millet soracaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok önceden yaptığımız uyarılarda, ön görülerimizde ne yazık ki bizler haklı çıkmaktan yorulduk. Terörün, terörden beslenenlerin, kendilerine pay çıkaranların, ülkemizdeki birlik ve beraberlik beklentisini koltuk uğruna harcayanların hesabını soracak tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir.

Ne Acıdır ki, ülkeyi öneten kendileri değilmiş gibi davrananlara, adeta savaş çığırtkanlığı yapanlara, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet dilemeyenlere,  terörü kınayamayanlara ve terörist cenazelerinde boy gösterenlere karşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin daimi bekçisi olan bizler; insanın yaşam hak ve özgürlüğünden ve ülkemizin huzuru ve refahı için mücadelemizden asla taviz vermeyecek ve terörü daima lanetlemeye devam edeceğiz.

Onun için diyoruz ki; “Savaşa ve Teröre Hayır”, “Yurtta Barış, Dünyada Barış”

Editör: TE Bilişim