Servet Oğuzhan Diker mesajında şunlara yer verdi ;

“Pandemi dolayısıyla gönlümüzce kutlayamadığımız 10-16 Mayıs Engelliler Haftası tüm engellilere ve engellilere engel olanlara kutlu olsun.

Bu günün ayrıca bir önemi daha var. Millî Mücadele döneminde Denizli'mizde, işgal güçlerine karşı ilk ayaklanmayı başlatan Müftü Ahmet Hulusi efendiyi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine de sabırlar diliyorum.

Gelelim şimdi konumuza. 'Avrupa Birliği Uyum Yasaları' nedeniyle biz engellerin sosyal haklarında yaşanılabilir bir hâle getirilmek istense de bu maalesef gerçekleştirilemiyor. Sosyal Devlet kavramı içerisinde din, dil, ırk ayırt etmeksizin tüm vatandaşlara eşit ve adaletli bir yönetim anlayışı gerekirken, yaşadığımız ulu Cumhuriyetimizin içerisinde Engelli bireylerimizin hakları bazen hükümet tarafından bazense hükümetin esnettiği yasalar çerçevesinde insanlarımız tarafından gasp edilmektedir. Bizler ayrıcalık istemiyoruz sadece hakkımız olanını talep ediyoruz ve talebimizi bildirdiğimiz her gün de, bizleri ya 3 Aralık Dünya Engelliler gününde ya da 10-16 Mayıs Engelliler haftasında görüp, bilip, tanımaya ve hatta anlamaya çalışıyorlar.

Çevre bilinci ise tüm yönetimlere âdeta karşı çıkarak engellilerimizi tanımaya ve anlamaya devam ediyor ve ellerinden geldikçe de bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Son olarak 19 Mayıs'a doğru gelirken Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızda kutlu olsun. Bizlere bu cennet vatanı kurup, miras olarak bırakan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunarım. Meraklanma Ata'm bıraktığın  bu yüce vatan, biz gençlerin himayesi altındadır. Bizden de gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde emanet edilecektir...”


Editör: TE Bilişim