Denizli’de Bayramyeri Camisi’nin imamının sosyal medya paylaşımı ile ilgili yapılan suç duyuruları dikkate alınmış ve imamla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda imamın cezası belli oldu. Görev yeri değiştirildi ve 1 kilometre ileride bulunan camide görevlendirildi. İmama verilen ödül gibi cezaya sessiz kalmayan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum konuyla ilgili basın açıklamasın yaptı.

Horzum açıklamasında Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Corona Virüs salgının olduğu bu dönemde en çok birliğe, beraberliğe ve yardımlaşmaya ihtiyacımız vardır. Tüm halkımızdan bu yönde bir beklenti içindeyken, inançlarımızın temsilcisi rolünde bulunan bir imamın paylaşımı bizi son derece üzmüştür” dedi.

İlçe Başkanı Horzum “Bayramyeri Camii İmamımın ahlak dışı, edep dışı, toplumu ayrıştırıcı, kin ve nefret söylemi için bir İdari Soruşturma başlattınız. Halk olarak, bu ülkede biraz adalet varsa gereği yapılır diye bekledik, beklerken de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulmayı da ihmal etmedik. Şüphelerimiz vardı, bu söylemi yapmak için bir yerlerden güç alması gerekiyordu. Nihayet İdari Soruşturmayı tamamlamışsınız. Bizler, bir ceza verilmesini beklerken sizler bu hakaretin karşılığında ödül vermişsiniz. Lojmanı da olan, yine merkezde Kirişhane Camimize tayin etmişsiniz” dedi.

Bu uygulamanın halkın vicdanında yer bulmadığını belirten Horzum “Acaba sizlerin vicdanları rahat mı? Toplumu kin ve nefrete sürükleyen bu tür kişilere gereken cezayı verirsiniz diye düşünmek bizim hatamız olmuştur! Ama biz adalet önünde bu işin peşini bırakmayacağız. Bu konuda sizleri de rahatsız etmeye devam edeceğiz. Topluma hakaret eden kişilerin, saygın meslek ve makamlarda yeri yoktur. Ayrıca bu şahsa 657 sayılı yasanın Disiplin Hükümleri uygulandı mı? Bu konuda da kamuoyunu aydınlatmanızı bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim