Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ODTÜ’de gerçekleştirilen direnişe katılarak destek oldu. Karaca bugün öğrenciler ve akademisyenler ile eylem alanındayken, polis biber gazı ile müdahale etti.

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ yönetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ya da İl Müdürlüğü tarafından ruhsat almadan ODTÜ’de inşaat başlatmak istediği iddiası ortaya atıldı. ODTÜ’nün Kavaklık mevkiinde kadastral parsel olduğu söylenen yerde inşaat çalışmaları başlamasıyla ODTÜ öğrencileri, hukuksuz duruma müdahale etmek için alana akın etti.

Kavaklık’ta ağaçların kesilmemesi ve ruhsatsız inşaat yapılmaması için direnen öğrencileri abluka altına alan polis gelen akademisyen ve vatandaşları öğrencilerin yanına yaklaştırmıyor. Bariyer kurarak öğrencilerin yanına geçilmesine izin veremeyen polisin kesin talimatı olduğunu belirten Karaca alanda nöbet tutmaya devam ediyor.

Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca’da alan öğrencilere destek olmaya gitti. Alanda toplananları uzaklaştırmak isteyen polis, içlerinde akademisyen, öğrenci ve Karaca’nın da bulunduğu gruba müdahale de bulundu. Polisin sıkmış olduğu gazdan etkilenen grup öğrencilerin yanına geçebilmek için alanda beklemeye devam ediyor.

Milletvekili Karaca “Öğrenciler içeride, bizlerin de içeriye girmesi engelleniyor. Ancak şunu ifade etmek isterim ki, ODTÜ’deki diğer binalarında ruhsatsız olduğu, hukuksuz bir şekilde burada inşaatın başlayacağı iddiası ile bugün burada öğrencilere ve öğrencilerin bulunduğu alana müdahale edilmek isteniyor. Biz de öğrencilerimizle birlikte alandayız. Hocalarımız da burada. Öğrencilerin zarar görmemesi adına, ODTÜ'deki Kavaklık'ın zarar görmemesi adına, hukuksuzluğa dur diyebilmek için, "Ruhsatsız inşaat yaparım" inadının karşısında öğrencilerimizle buradayız” ifadeleriyle alandan son durumu bildirdi.

ODTÜ’de yaşanan durumla ilgili “Burası kadastral parsel olduğu için belediye tarafından ruhsat alması mümkün değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da, İl Müdürlüğü’nden de inşaat için herhangi bir ruhsat yok. ODTÜ'de mimar yetişir, ODTÜ'de mühendis yetişir.  Bu insanlara öğretilen uygulanmıyor. Deniyor ki “Ruhsat almak zorunda değiliz” Böyle bir anlayış ODTÜ’lü olmanın önündeki tüm onurlu duruşları yok ediyor. “Biz ruhsatsız kaçak bir inşaatın polis zoruyla başlatırız” deniyor. Bugünkü manzara tamamen bu şekilde.” sözlerini kullanan Karaca alanda beklemeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim