Doğa Haklarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 31 Temmuz’da ihalesi gerçekleştirilecek ‘Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi’ne sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile tepki gösterdi.

‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak adlandırılan Salda Gölü’nün kenarına Millet Bahçesi yapılmasına ilişkin projenin ihalesi 31 Temmuz Çarşamba günü Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında 300 bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi yapılacak.

Projenin içerisinde; otopark alanı, bungalov evler, kafeteryalar, yürüyüş yolları ve daha pek çok düzenleme yer alacak. Açık ihale usulüne göre gerçekleştirilecek ihale öncesinde Doğa Haklarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan Millet Bahçesi Projesi’ne tepki geldi. Salda Gölü’nde çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Karaca, “Salda Gölü'nün doğal güzelliği ve yapısı bozulmasın diye tüm doğa dostlarını Salda'nın sesine ses olmaya davet ediyorum. 30 Temmuz Salı Günü saat 14.00'te Salda Gölü kıyısında buluşalım. Doğamızın, yaşam alanlarımızın ihalelerle betona boğulmasına izin vermeyelim” dedi.

Editör: TE Bilişim