Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Akbaba mesajında şunlara değindi "Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde kutlanan Engelliler Haftası toplumun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratıldığı önemli bir haftadır.

Doğuştan veya daha sonradan çeşitli nedenlerle gerçekleşen engelli olma hali bireysel bir sorun değildir. Geleceğe güvenle bakan güçlü bir toplum olmanın öncelikli şartı, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanarak, ortak umut ve hedefleri paylaşarak yaşayabilmesidir.

Engelli vatandaşlarımıza farklılıklarını hissettirmeden yüksek hayat standardını temin etmek toplumun ortak çabasını gerektiren ve üzerinde hassasiyet ile durulması gereken sosyal bir olgudur.

Bu anlamda toplumumuzun ayrılmaz parçası engellilerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek için özel eğitim, rehabilitasyon ve istihdam gibi imkanları sağlamak ve engellilerin hayatın içerisinde kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmelerini temin etmek sosyal devletin amaçlarından birisidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Dünya Engelliler Haftası”nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim"

Editör: TE Bilişim