Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, tarihi Kaleiçi Çarşısı ve çevresinde bulunan esnafı ziyaret etti. Kaleiçi’nin bir turizm bölgesi olacağın söyleyen Doğan, tarihi çarşıda incelemelerde bulundu; “Her yıl farklı bir tema ile organize edilecek olan Merkezefendi Festivali’nin ilkini burada yapacağız. On binlerce kişi bir hafta sürecek festival kapsamında Kaleiçi’ne gelecek” müjdesi verdi.

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, Denizli’nin tarihi mekanlarından Kaleiçi Çarşısı’nı ziyaret etti. Tarihi çarşı da esnaf ile bir araya gelen Doğan, atıl bırakılmış çarşının bir cazibe merkezine dönüştürülmesi yönündeki talepleri yerine getireceğine söz verdi ve ekledi; “Denizli’nin kalbi Merkezefendi’de Merkezefendi’nin kalbi Kaleiçi’nde atacak. Kaleiçi bir turizm bölgesi haline gelecek”

“KALEİÇİ’NE YATIRIM GELMİYOR”

Başkan Adayı Şeniz Doğan, İlçe Başkanı Tolga Varlıker, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyesi adaylarından oluşan heyet ile Kaleiçi esnafının dertlerini dinledi. Uzun zamandır göz ardı edilen çarşıya yatırım gelmediğinden dert yanan esnaf, AVM’lerin haksız rekabet ve fiziksel eksikliklerden yakındı. Otopark ve çarşı içi aydınlatma sorunun çözülmesini istediklerini belirten çarşı esnafı, Kaleiçi ve Bayramyeri bölgesinin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışma yapılmasını talebini de iletti.

“KALEİÇİ YENİDEN MARKA OLACAK”

Kaleiçi ve çevresinde yapacakları çalışmalarla tarihi çarşıyı bir marka haline getireceklerini söyleyen Şeniz Doğan, “Türkiye’nin en büyük şehir festivallerinden biri olacak Merkezefendi Festivali’nin ilkini Kaleiçi bölgesinde ve Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nın ruhuna uygun bir tema ile gerçekleştireceğiz. Bir hafta sürecek etkinlikler sayesinde on binlerce kişi Kaleiçi’ne Merkezefendi’ye gelecek. Bu süreçte de fizibilite çalışmalarımızı tamamlayıp, çarşımızın tüm eksiklerini gidereceğiz. Kaleiçi tıpkı İstanbul’daki Kapalı Çarşı gibi bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

KEŞKEK VE AŞURE HAYRINA KATILDI

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, 556 sokak ve civarı esnafı tarafından organize edilen geleneksel keşkek ve aşure hayrına da katıldı. Vatandaşların ilgi ile karşıladığı Doğan, fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Doğan, hayrı yapan esnaflara bir geleneği yaşattıkları için teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkısı olduğu için önemli olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim