Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Teoman Sancar Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu Sancar’a eşlik etti.

Sancar Ak Parti Merkezefendi Belediye Başkanı ve Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Muhammet Subaşıoğlu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk’ün yaptıkları “zillet ittifakı, illet ittifakı” açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Milletvekili Sancar “31 Mart Yerel seçimlerine 4 hafta kala her partiden tüm Belediye Başkan Adayları seçim bölgelerinde heyecanla ve inançla çalışmalarına devam etmekteler. CHP ve İYİ Parti adaylarımız da bir hizmet aşkıyla yola çıkmış bir an önce sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmek inancı ve duygusuyla koşturmaktadırlar.

AKP’li Merkezefendi belediye başkan adayı sayın Muhammet Subaşıoğlu'nun birkaç gün önce yaptığı tanıtım toplantısında AKP Milletvekili Şahin Tin ve MHP İl Başkanı’nın konuşmalarını büyük bir üzüntü ve ibretle izledim.”

“ TİN OY VEREN VATANDAŞLARIMIZI AŞAĞILAMIŞTIR”

Milletvekili Sancar Şahin Tin’in Millet ve Zillet İttifakı diyerek hakaret ettiğini vurgulayarak “Şahin Tin yerel seçimler için yola çıkan CHP ve İYİ Parti belediye başkan adaylarımız ve onlara oy verecek vatandaşlarımız için; "Bu sınavda başarısız olursak, bir zayıflık olursa, inanın o şu anda millet ittifakı dedikleri Zillet ve İllet ittifakı sokaklara dökülür, hadi seçim istiyoruz deyip hazırda bekler. İç ve dış mihraklar bu ülkeyi bölmek, parçalamak, yok etmek ve ateşin içine atmak için ağızlarını açmış gözlerini açmış kollarını açmış beklemektedir" gibi bir gaflette bulunmuş geçmişte ve bugün CHP ve İyi Partiye oy veren 330 bin vatandaşlarımıza İLLET ve ZİLLET diyerek hakaret etmiştir. Yani onları aşağılamıştır.

Sayın Tin milletin vekili olarak asillerimize dediğiniz Zillet ve İlletin ne anlama geldiğini lütfen bir oku sonra yakıştır. Karşılıklı nezaket ve heyecan içinde geçmesini beklediğimiz yerel seçimleri bir Meydan Muharebesine çevirmek nasıl bir gaflet nasıl bir seviyesizliktir. Siz şu nefret söylemlerinizle suç işliyorsunuz. Aslında milletimize anlatacak sözünüz kalmadı verecek cevabınız yok hani nerede o 4 yıl önce 250 TL taksitle vereceğiniz 25.000 konut sen onlardan bahsedebilsen keşke. Vatandaşları soktunuz sıraya bir heyecan içinde ev sahibi olma hevesiyle ondan sonra tık yok. Ne arayan var ne soran var. Sen bunlara cevabın varsa ver yoksa milleti bölme...” şeklinde konuştu.

İKTİDAR PARTİSİNİN ADAYINA OY VERMEZSENİZ EŞİT HİZMET ALAMAZSINIZ”

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk’ün “muhalefet partiye oy vermeyin” söylemlerini de değerlendiren Sancar “Benzer bir gaf da MHP İl Başkanı Cafer Birtürk’ten gelmiştir. O da "İktidar partisinin adayına oy vermezseniz eşit şekilde hizmet alamazsınız, muhalefet partisine oy vermeyin her şey iktidarın elinde" diyecek kadar maalesef benliğini ve kontrolünü kaybetmiştir. Sayın Birtürk sen önce muhalefetin mi iktidarın mı il başkanı olduğunu bir hatırla, daha dün benim belediye başkan adayım Leman Kalkan'dır ve adayımızı asla geri çekmeyeceğiz diyen sen değil miydin? Çal ilçemizde MHP'li belediye başkanı var acaba Çal'a büyükşehirden hizmet gitmediği için mi şikayetçisin, neyi açıklamaya çalışıyorsun net ol!!!” dedi.

“SİZLERİ SAYGIYA DAVET EDİYORUM”

Sancar Şahin Tin ve Cafer Birtürk’ü “kendinize gelin “ şeklinde uyarıda bulunarak “Sayın Tin, Sayın Birtürk, sizleri saygıya, nezakete ve insaniyete davet ediyorum. Sizin, yıllardan bu yana hangi partiye oy verirse versinler birlik ve beraberlik içinde yaşayan Vatandaşlarımızı bölmeye, birbirine düşürmeye, kin ve nefretle ayırmaya hakkınız yok, kendinize gelin. Bu bir yerel seçimdir, bir hizmet yarışıdır, bu bir millet ve memleket aşkıdır. CHP’li, ANAP’lı, DYP’li Belediyelerimiz döneminde Milletimiz yollara mı döküldü de utanmadan vatandaşlarımızı tehdit ediyorsunuz.

Milletimizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu şu dönemde Bizler Denizli’mizde her partiye oy veren tüm Vatandaşlarımızı saygıyla sevgiyle ve muhabbetle selamlıyoruz, görüş ve düşüncelerine saygı duyuyor. Seçimlerimizin karşılıklı hoşgörü ve nezaket içinde geçmesini ve sonuçların Milletimize ve Memleketimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Ayrıca yarın saat 17;00'de 29 Ekim Bulvarında yapacağımız Millet Mitingimize tüm Denizlili hemşerilerimizi davet ediyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim