CHP’nin Kurultay takvimi belli olmuştu ve adaylar kendilerini açıklamaya başladı. 8 Kasım-1 Aralık 2019 arasında mahalle delegeleri seçimi, 14 Aralık 2019-27 Ocak 2020 arasında ilçe kongreleri, 3 Şubat-2 Mart 2020 arasında da il kongreleri gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz dönemlerde CHP’nin farklı kademelerinde görev alan Osman Saruhan CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Saruhan sosyal medya hesabından yaptığı adaylık açıklamasında şunlara değindi; “- İlçe Gençlik Kolları yöneticiliğinden başlayarak il Gençlik Kolları yöneticiliği, ana kademe İl Saymanlığı ana kademe örgütten sorumlu İl Başkan Yardımcılığı gibi birçok kademesinde görev almış olduğum Partim Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşan kongre takviminde; değişimi yüksek sesle dile getiren ve liyakat aranmadan koltuklara oturanların değil gerçekten partide emek verenlerin ve örgütten gelenlerin bu koltuklara oturmaları gerektiğine inananlardanım. Cumhuriyet Halk Partisi’nde makamlar hiç kimseye mülk değildir. Bir koltuğa, oturma biçimi kadar, o koltuktan kalkma biçiminin de önemli olduğunun düşüncesindeyiz.’’

Saruhan açıklamasının devamında‘’Kişilerin makam büyüsüne kapılarak oturdukları koltuklara güç vermeyi değil koltuktan güç almaya başladığı, bulundukları koltuklar sayesinde örgütü hiçe sayarak ben merkezli anlayışla tüm başarıyı kendilerine mal etmeyi zamanı geldiğinde koltukları kendiliğinden bırakmadığı, başkalarının parti içerisinde bu gibi önemli görevleri üstlenmesine fırsat vermeyi, bilmediği partimde değişim istemek ya da değişimi desteklemek asla partiye ihanet değil, tüzükte geçen bir haktır! Biz daha iyisini yaparız diyen anlayışın egemen olması gerektiği düsturu ile Artık bizler geçmişte yaşanan hatalardan ders çıkarıp yola devam edeceğiz. Bizler Ulu Önder M. Kemal Atatürk'ün Bursa nutkunda bizlere verdiği hak ile Hiç kimseden icazet ve müsade istemiyoruz, bizler liyakatı esas alarak partimizi gerçek partililere teslim ederek ve tarihten aldığımız bilinç ile tarihte Truva atları ve Brütüsler var ise Spartaküslerde vardır şiarı ile hak ettiğimiz yönetim kadrolarını almaya geliyoruz’’ dedi.

Editör: TE Bilişim