Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Belediye Başkan Aday Adayı, eğitimci Sabri Yıldız seçim ofisine Andımız’ı astı.

Danıştay’ın okullarda okutulan öğrenci andının kaldırılma kararını iptal etmesi ile Andımız tartışması  yeniden başladı. CHP’den Merkezefendi Belediye başkan aday adayı olan eğitimci  Sabri Yıldız, Andımız’ın okullarda tekrar okutulması gerektiğini belirterek, seçim ofisinin duvarına Andımız’ı  astı.

Yaklaşık 40 yıllık eğitimci olduğunu belirten  Sabri Yıldız, bir an önce Andımız’ın okullarda tekrar okutulmaya başlanması gerektiğini söyledi.  Seçim ofisine  Andımız’ı kendi elleri ile asan Yıldız; “ Bugün Andımız üzerinde yaşanan tartışmaları  şaşkınlıkla izliyorum. Andımız’dan neden rahatsız olunduğunu anlamak imkansız.  Andımız’da yer alan Türk kimi rahatsız ediyor? Doğru olmak kimi rahatsız ediyor? Çalışkan olmak kimi rahatsız ediyor? “ dedi.

BUGÜN BUNA DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR

Gelecek kuşaklara hedef koymanın önemine de işaret eden Sabri Yıldız; “ Ülkemizin geleceği olan kuşakların hedef koyması , ülkülere yönelik söylemlerde bulunmasından doğal bir şey olamaz. Bugün ülkemizin ve   Dünya’nın durumunu düşündüğümüzde, komşularımızın halini gördüğümüzde , Andımız’a dündün daha fazla ihtiyacımızın olduğu ortadadır. Okullarımızda Andımız bir an önce tekrar okunmaya başlanmalıdır” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Değişikliği’nin 8 Ekim 2013’te yürürlüğe girmesiyle, okullarda öğrenci andı kaldırılmıştı. Uygulama Danıştay nezdinde yargıya taşımıştı. Aradan geçen 5 yılın ardından Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan “Öğrenci Andı”nı kaldıran yönetmelik hükmünü geçtiğimiz günlerde iptal etmişti.

Editör: TE Bilişim