Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’ye gönderilen 30 Ağustos’ta Cuma Hutbesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ten hiç bahseldilmemesine tepki göstererek Diyanet İşleri Başkanını istifaya çağırdı.

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda Diyanet İşleri Başkanını kınadığını belirten Sancar “30 Ağustos Şanlı Zafer Destanımızın kutlandığı gün olan geçtiğimiz Cuma günü, Cuma vaazında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm Türkiye’ye gönderdiği Cuma Hutbesinde ulusal kurtuluş mücadelesinin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsedilmemesini esefle kınıyorum. O günden bu yana tarafıma gelen rahatsızlıklar ve şikayetler sonucu bu toplantıyı yapmaktayım. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez, İslam Dini büyüklerimize sevgiyi, saygıyı ve vefayı emreder. Senin içinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze ne saygı var, ne sevgi var, ne de vefa.

Milletimizin kalbinde her geçen gün değeri artan, sadece Türk milletinin değil tüm Dünyanın hayranlık duyduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün senin takdirine zaten ihtiyacı yok. Ama Cuma Hutbesinde şanlı zaferimizi anıyorsan o zaferin başkomutanını da anmak zorundasın. Bugün sen o koltukta oturuyorsan ve altında trilyonluk makam aracınla geziyorsan bunu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlusun, sakın unutma” dedi.

“ATATÜRK DÜŞMANI, CUMHURİYET KARŞITISIN”

Milletvekili Sancar ayrıca “Aslında bu tavrınla niyetini açıkça belli ediyorsun. Hatta Atamızın ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım günü ‘Keşke yunan galip gelseydi’ diyen bir meczubu ziyaret ederek Atatürk düşmanlığı bir yana Cumhuriyet karşıtlığını da resmen belli ettin. Sen Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanısın. Eğer Cumhuriyet ile Atatürk ile bu kadar rahatsızlığın var ise kalkacaksın o koltuktan, gidip bir köşede o bağnaz irticai örümcek zihniyetinle yaşayacaksın. Milletimize de tarihin gerçeklerini saklamayacak, kabul etmek istemediğin doğruları gizlemeyeceksin” ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI İSTİFAYA DAVET ETTİ

Sancar Diyanet İşleri Başkanını istifaya davet ederek, “Buradan yetkili makamlara sesleniyorum, şanlı tarihini milletimize anlatamayan, Cumhuriyetimizi kendi içine sindiremeyen Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü kabullenemeyen bir Diyanet İşleri Başkanı bu memlekette ne hakkı temsil eder ne hakkaniyeti ne de adaleti, ne hoşgörüyü temsil eder ne sevgiyi ne saygıyı ne de ahde vefayı...

Onun için Diyanet İşleri Başkanını tüm halkımızdan özür dilemeye ve istifa etmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim