CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK’da, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke başkanlığında Denizli Milletvekili Melike Basmacı'nın da içinde bulunduğu tamamı kadınlarda oluşan 6 kişilik heyet sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği bölgelere gitmesi kararlaştırıldı.

Heyette Denizli Milletvekili Melike Basmacı, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, AdanaMilletvekili Elif Doğan Türkmen ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu yer alacak.

Bölgedeki insani ihtiyaçları sivil toplum kuruluşlarına teslim edecek olan heyetin, süreçte örgütü eleştiren açıklamalar yapılan sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelmesi benimsendi. Toplantıda ayrıca, MYK üyeleri tarafından “Hendek ve tank arasına sıkışan siyaset anlayışını reddediyoruz. Vatandaşla teröristi ayırmayan güvenlik politikasının da bölge insanını savaşın tarafı olmayan zorlayan örgüt yaklaşımının da karşısındayız” tutumunda uzlaşıldı. Kılıçdaroğlu’nun da yaklaşan il kongreleri için hiçbir ismi telaffuz etmeyeceğini belirtildi.

Editör: TE Bilişim