Denizli Haber - 1 Ocak itibariyle vergi ve cezalar ile birlikte elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapılmasını eleştiren Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Hükümet 2021 yılına bu zamlarla birlikte hızlı bir giriş yaptı. Yılbaşı gecesi elektriği yüzde 6, doğalgaza yüzde 1 (yıllık yüzde 34,7) zam gelirken; memur maaşlarına yüzde 7,36, emekliye yüzde 8,36 zam yapıldı. Köprü ve otoyol geçişlerine ise ortalama yüzde 25 zam yapılırken 31 Aralık itibariyle enflasyon yüzde 14,6 olarak açıklandı. Elektrik Mühendisleri Odası'na göre, zammın yurttaşlar yansıması; asgari yaşam koşullarında aylık tüketimi 230 kWh olan dört kişilik bir ailenin 1 Ocak 2020’de 163.4 TL olan elektrik faturası 20 TL’lik artışla 183.4 TL’ye yükseldi. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle almaya başladılar" dedi.

Üretim alt yapısında ithal kaynak bağımlısı olan elektrik sektöründe döviz kaynaklı girdilerin üretim maliyetlerini artırdığını belirten Çavuşoğlu, "Dolar yükselirken maliyeti vatandaşa yüklediniz, peki dolar düşerken neyi yüklüyorsunuz? Özellikle pandemi günlerinde devletin vatandaşın yanında olması gerekirken, vatandaşın temel tüketim maddelerine yapılan zamlar kabul edilemez. Yandaş müteahhitlerin borçları bir kalemde silinirken, devletin vergi yükünü sırtlayan dar gelirli vatandaşlar ve esnaflar geçmedikleri yolların ve köprülerin, binmedikleri uçağın, yatmadıkları hastanenin parasını ödemeye devam edecekler" diye konuştu.

Tek adam rejiminin yürümediğini herkesin gördüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Yabancı ülkelere ekonomik yardımlar yapmakla övünürken, kendi vatandaşınıza 5 maskeyi dağıtamayıp üstüne bir de 'iban numarası' dağıtacaksınız. Enflasyonla mücadele ettiklerini iddia ediyorlar, yeni yıla zamlarla giriyorlar. AKP hükümeti son demlerinde memleketin başına zam olup yağmaya devam edecek gibi görünüyor. Yapılacak ilk seçimlerde halkımız bunlara gereken dersi verecek ve halkın iktidarı kurulacaktır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim