Atlı Cirit Yükselme Grubu Müsabakaları, 12-14 Ağustos 2016 tarihlerinde Albayrak Geleneksel Spor Oyunları sahasında yapılacak.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan atlı cirit yükselme grubu müsabakaları, aynı tarihlerde Türkiye’de 4 ayrı merkezde yapılacak. Denizli’de oynanacak B grubu müsabakalarında Erzurum, Uşak, Erzincan ve Sivas illeri temsilcileri yarışacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılacak yarışmalar sıcak havadan dolayı akşam saatlerinde oynanacak. Yarışmaların başlama saati ise, 11 Ağustos Perşembe günü saat 17.00’da yapılacak teknik toplantıdan sonra belli olacak.

CİRİT NASIL OYNANIYOR?

At üzerinde süngü ve mızrağın düşmana savrulması amacıyla ortaya çıkmış bir oyun olan cirit’in tarihi 16. Yüzyılda Orta Asya’ya dayanıyor. Bu spor 19. Yüzyılda ise Osmanlı saraylarının en büyük gösteri sporu olarak yapılıyordu.

CİRİT HEYECANINA TÜM DENİZLİ DAVETLİ

Albayrak mevkiinde bulunan Büyükşehir Belediyeye ait Spor Toto Spor Kompleksi Geleneksel Spor Oyunları sahasında yapılacak atlı cirit müsabakalarına önceki yıllarda olduğu gibi Denizlili sporseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. 4 takımdan birinin yarı final bileti alacağı yarışmalarda Erzurum Can Dadaşlar Atlı Cirit Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Kulübü, Erzincan Cirit Kulübü ve Sivas Önder Atlı Cirit Kulüpleri sahaya çıkacak. Atlı Cirit heyecanını tüm Denizliler ücretsiz olarak izleyebilecek.

Editör: TE Bilişim