Denizli Haber - Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Özdemir, doktorlara tebliğ ettiği kararname, doktorlar tarafından basına sızdırılınca başhekimlik görevinden istifa etti. 

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık müdürlüklerine verilen talimat doğrultusunda hastane bünyesinde görevli uzman doktorlara kararname tebliğ eden Uzm. Dr. Şahin Özdemir, bazı doktorların kararnameyi basına sızdırması ve ‘Sağlık İl Müdürlüğü Çivril Devlet Hastanesinde Mobbing uyguluyor’ iddiası üzerine başhekimlik görevinden istifa etti.

 Sağlık Müdürlüğü tarafından Hastane başhekimlerine verilen kararnameyi doktorlara ileten ve hastane de görevli doktorların Sağlık Bakanlığı kararları gereğince daha çok hasta kabul etmesi ve mesai saatlerine riayet etmelerinin istendiği yazıda, doktorların belirtilen mesai saatlerine uymadıkları ve hastaneye geldiği halde hastaları kabul etmemeleri durumda gerekli işlemlerin yapılacağı belirtilmişti.

Kaynak: https://www.yesilcivrilgazetesi.com/

Yaşanan gelişmelerden sonra hakkında soruşturma açıldığını öğrenen Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Şahin Özdemir başhekimlik görevinden istifa etti.

Çivril Devlet Hastanesinde, Denizli’den gelen ve mesai saatlerine riayet etmeyen doktorlar ile Merkezi Randevu Hasta Servisi (MHRS) dışında hasta kabul etmeyen doktorlar olduğu ve genelgenin keyfi çalışma saatlerinin önüne geçilmesi ve daha çok hasta kabul edilmesi için yazıldığı belirtildi. 

Editör: Tahir Aygün