Denizli’nin en büyük ilçelerinden birisi olan Çivril’de 19 Mayıs’ın 100.yılında Atatürk heykelinin bakımsız durumu tepkilere neden oldu. İlçe meydanındaki kutlamalara, heykelin bakımsızlığı damga vurdu.

İki merkez ilçenin ardından Denizli’nin en büyük ilçesi olan Çivril’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100.yılı kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kutlamalar büyük bir coşku ile yapılırken, meydandaki Atatürk heykelinin bakımsız hali dikkatlerden kaçmadı. CHP’li Çivril Belediye Meclisi üyesi Tunay Yazıcı, duruma sosyal medyada yayınladığı mesajla tepki gösterdi.

Yazıcı mesajında, “Özgürlük umudumuzun “Ya İstiklal, Ya Ölüm” İnancıyla bağımsızlık meşalesine dönüştüğü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Çivril’de kutladık. Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olmaktan gurur duyuyoruz. Çivril Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstümüzün bakımsızlığı ve İhmalkarlığı gözler önünde Milli Bayramlar öncesi yıkanmalı ve bakımı yapılmalıydı. 19 Mayıs Milli Mücadele Bayramımızın 100. Yılı Çivril’de böyle anılmamalıydı. Yazıklar Olsun. Yazıklar olsun. Yazıklar Olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim