Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın gündeme getirdiği eski Belediye Başkanı Gürcan Güven’in Ankara’da Ak Parti Denizli Milletvekilleri ile yediği yemeğin faturasının Çivril Belediyesi’ne kesildiği iddiası ile ilgili Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural açıklamada bulundu. Vural “Çivril Belediyesi kesinlikle milletvekillerine yemek ikram etmemiştir” dedi.

Geçtiğimiz hafta CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklama ile Çivril önceki dönem Belediye Başkanı Gürcan Güven’in Ankara’da Ak Parti Denizli Milletvekilleri ile yemek yediğini, yemeğin faturasının ise Çivril Belediyesi’ne kesildiğini iddia etmişti. Konuyla ilgili faturaları da kamuoyu ile paylaşan Teoman Sancar vatandaşın parasıyla Ankara’da yemek yiyen önceki dönem Belediye Başkanını eleştirmişti.

Konuyla ilgili Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açıklaması ile bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek “biz Çivril Belediye Başkanlığı olarak bu iddiaların gündeme gelmesinden hemen sonra evrak ve kayıtları inceleme altına aldık. İddia edilen konuların hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Asılsız iddialardır. Gerçekten uzaktır ve hepsinden önemlisi siyasi etiklerden uzak iddialardır. Bir milletvekilinin eline faturalar tutuşturulmuş ve bu faturalarda ismi yazan milletvekillerinin bu yemeği yediği yönünde iddialar ortaya atılmıştır. İddia edilen 25 Temmuz 2018 tarihli bir fatura var. Biz bu fatura ile ilgili incelemelerimizi yaptık. Bu faturaların belediyelerimize sunulan nüshasında daha önce de gördüğünüz milletvekillerimizin isimleri yazılmış. Ancak faturanın dip koçanı, yani iş yerlerinde aslı bulunan suretlerinde herhangibir yazı, çizi yok. Daha sonra bu faturadaki yemeğin Çivril Belediyesi personeli tarafından yenildiği, aynı zamanda harcama yetkilisi arkadaşın bu faturadaki yazıları kendisi tarafından yazıldığı beyan edildi” dedi.

Biz bu konu ile ilgili kurum içerisinde bir ön inceleme balattık diyen Vural “bu faturanın harcama yetkilisi memur arkadaş ve harcama yetkilisi müdür ne düşünce ile böyle bir yazı yazdı? Bunu da araştıracağız” dedi.

Elindeki iki faturayı da gösteren Vural “bunların bir tanesi belediyemize sunulan, diğeri de iş yerindeki aslı. Burada milletvekillerimizin adı yok. Biz milletvekillerimiz ile görüştük. Ankara’da kendilerine böyle bir yemek ikramı yapılmadığını ifade ettiler. Önceki dönem Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de sosyal medya hesabından milletvekillerine herhangibir yemeğin yedirilmediğini, bu faturaların da sehven düzenlendiğini kendisi belirtti. Harcama yetkilisi arkadaş da ön inceleme esnasında belediyedeki beyanında milletvekillerinin öyle bir yemek yemediğini beyan etti. Bu durumda milletvekillerinin ismin sonradan yazıldığı hususu da sabit. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili basit bir araştırma ile bunları ortaya çıkarabilecekken, bunları araştırmadan, hemen milletvekillerimizin adını gördüğü için böyle bir iddiada bulunmuş. Önce keşke bize sorsaydı. Biz Çivril Belediyesi olarak milletvekillerine Ankara’da yemek İkram etmiş değiliz. Bundan sonra da milletvekillerimiz olsun, biz belediye olarak da tüm hukuki ve cezai haklarımız saklı kalmak kaydıyla işlemleri başlatacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim