Çivril Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çivril Ziraat Odası'nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu elma yetiştiriciliği hakkındaki panel tamamlandı.

Denizli'nin Çivril İlçesinde elma yetiştiriciliği hakkında panel düzenlendi. Çivril Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çivril Ziraat Odası'nın birlikte düzenlemiş olduğu panel Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.  Çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Toksiloji Uzmanı Hakan Örnek, Entomoloji Uzmanı Dr. Mehmet Fatih Tolga ve Kalibrasyon ve Alet-Makine Uzmanı Dr. Öncül Kaangür Caner katılımcılara  elma yetiştiriciliği yanı sıra elmada entegre mücadele, elma iç kurdu zararlısı ile biyoteknik mücadele, zirai ilaç kalıntısı ve ilaçlamada kalibrasyon konularında bilgi verdi. Meyvecilikte kaliteli ürünün her zaman değer bulacağını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Bizim topraklarımız hem meyvecilikte, hem sebzecilikte, Türkiye'nin en kıymetli en verimli arazilerindendir.

Bizler bunun farkında ve bilincinde olmalıyız." dedi. Tarımsal faaliyetler için tüm pozitif durumların mevcut olduğunu belirten Niyazi Vural, "Güneşimiz var, toprağımız, suyumuz var. Tüm pozitif durumlar bizde mevcut. Geriye ne kalıyor? İşte bu araziden bilinçli bir şekilde tarımsal faaliyet yürütebilirsek, en kaliteli ürünleri en güzel bir şekilde yetiştirebilirsek, ve bunları da satmak için kooperatiflerimizi tekrar faaliyete geçirebilirsek, bütün çiftçimiz bütün Çivril’imiz yıllardır kazandığı gibi bundan sonrada kazanmaya devam edecek." dedi. Çivril Belediyesi olarak belediye tarihinde ilk defa Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kurulduğunu belirten Vural,"Bu müdürlüğümüzü de gerçek anlamda çiftçimize, köylümüze faydalı çalışmaları yapacak hale getireceğiz. Çok iyi bir ekiple Çivril’imizi tarımda marka yapmak istiyoruz. Bu tür toplantılara katılımların artmasını istiyoruz. Sayın hocalarımızı can kulağıyla dinleyip burada öğrendiklerimizi de arazimizde uygulayarak, Çivril’imizi tarımda, meyvecilikte ve sebzecilikte hak ettiği konuma  getirmek istiyoruz. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim