Denizli'nin Çivril ilçesinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası çerçevesinde Yahyalı Mahallesi'ndeki fidan dikim etkinliği 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11:11'de başladı. Ülkede ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması için yapılan kampanya Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural'ın fidan dikmesi ile başladı. 

Yahyalı Mahallesi'nde okul bahçesine dikimi yapılan ilk fidana  Vural kendi adını ve bir öğrencinin adını koyarak, can suyu verdi. Öğrencilerinden askeri birliklerine, sivil toplum kuruluşlarından kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçilerine kısaca 7'den 77'ye her kesimden  vatandaşların katıldığı etkinlikte 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Program sonunda öğrenciler ve katılım sağlayanlar Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yurt genelinde gerçekleştirilecek ağaçlandırma seferberliği öncesi, "Geleceğe Nefes" internet sayfası üzerinden halkın yoğun desteğiyle 81 ilde sahiplenen fidan sayısı 13 milyonun üzerine çıktı.

Editör: TE Bilişim