DENİZLİ'nin AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, sanayi sitesinin 1977 yılında yapıldığını ve kente yetmediğini söyleyerek, "Sitenin altyapısını yeniden inşa edip sitemizi modern bir alan haline getireceğiz" dedi.

AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, kentteki sanayi sitesinin yetersiz kaldığını belirterek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 1977'de yapılan ve 205 işyerinin bulunduğu belirten Güven, "Kızılcasöğüt mahallemizde bulunan sanayi sitemiz 39 yıldır, Çivril'e hizmet veriyor. Her gün binlerce insanla aracın geldiği ve Kızılcasöğüt ekonomisine ciddi katkıları olan sitemiz bugüne kadar idari zaaflardan dolayı maalesef çok ihmal edilmiş. Bugün yolları, sosyal alanları, güvenliği, denetimiyle tamamen boş verilmiş bir alandan söz ediyoruz. Sanayi sitemize ilk olarak seçim çalışmalarında gitmiş ve esnafımızla dertleşme fırsatı bulmuştuk. Esnafımız en çok yol ve güvenlik konusunda sıkıntı yaşıyor. Sanayi sitemiz gerçekten çok ihmal edilmiş. Baktığınız zaman insanların kullanabileceği bir tuvalet bile yok. Özellikle yollar kışın çamur tarlası gibi oluyor. Bunları o dönem notlarımızı arasına aldık ve elimizden geleni yapma sözü verdik" dedi.

 

SİTE YÖNETİMİ FESH OLACAK

Stenin kooperatif olduğu için ayrı bir yönetim kurulu olduğunu belirten Güven "39 yıl önce kurulan kooperatifimiz ve sitemiz yönetim kurulunu çok aktif şekilde çalıştıramadığı için maalesef atıl kalmış. Belediye olarak sitede çalışma yapabilmek için site yönetim kurulunun fesih olması ve görevlerinin belediyeye devrolması gerekiyor. Site yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde arkadaşlar görevlerini belediyeye devredebileceklerini beyan ettiler ve gerekli çalışmayı yaptık. Çivril Belediyesi olarak Kızılcasöğüt sanayi sitesinin altyapısını tekrar inşa edip sitemizi modern bir alan haline getireceğiz" diye konuştu.

Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), (DHA)

 

Editör: TE Bilişim