Denizli Haber - Çivril’de kiracı olarak girdikleri evde ev sahibinin 100 BİN Euro, ruhsatlı tabanca ve altınını çalan karı koca bir yıllık takibin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Zanlılar ile birlikte yaklaşık 4 Milyon lira değerinde çalıntı mal ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre yurtdışında yaşayan Ü.D. Çivril’deki evini M.Y. ve M. Y. İsimli karı kocaya kiraya verdi. Gurbetçi ev sahibi Ü.D., iznin bitmesinin ardından döndüğü Avrupa’dan tekrar izne gelince evindeki 100 BİN Euro ile ziynet ve altınlar ile ruhsatlı silahının çalındığını fark ederek polis merkezine gidip şikâyetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan ve evin alt katında oturan kiracılardan şüphelenen polis ekipleri bir yıl boyunca kiracı karı kocayı fiziki ve teknik takibe aldı. Alınan izinlerin ardından zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramada bir yıl önce ev sahibinin evinden çalınan nakit para, ziynet ve altınlar ile tabanca ele geçirildi.

Ele geçirilen çalıntı eşyaların değerinin yaklaşık 4 Milyon lira olduğu belirtilirken, zanlılar sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Polis merkezindeki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen koca M.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken karısı M.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim